Search found 36 matches

by mathog
2018/01/02 21:40:49
Forum: CentOS 6 - General Support
Topic: Configure apcupsd to turn off UPS?
Replies: 2
Views: 143

Re: Configure apcupsd to turn off UPS?

Figured it out. In apcupsd.conf there is a line: PWRFAILDIR /etc/apcupsd which I had changed to PWRFAILDIR /var/run/apcupsd That was a bad idea as /etc/init.d/halt is hardwired to use the original address. Restored this to the original value, and also added KILLDELAY 30 Then turning off the breaker ...
by mathog
2018/01/02 21:31:59
Forum: CentOS 6 - General Support
Topic: Varying ipmitool power supply values, real???
Replies: 2
Views: 152

Re: Varying ipmitool power supply values, real???

So it is real then. OK, that isn't a problem, I just wanted to know what was going on.

Thanks.
by mathog
2017/12/22 22:53:25
Forum: CentOS 6 - General Support
Topic: Varying ipmitool power supply values, real???
Replies: 2
Views: 152

Varying ipmitool power supply values, real???

It seems that on some Dell Poweredge servers ipmitool indicates that one redundant power supply is taking all the power and the other none, whereas on other servers it shows the load being almost evenly divided, and on yet another example there is some load on both, but it is far from balanced. All ...
by mathog
2017/12/22 01:58:23
Forum: CentOS 6 - General Support
Topic: Configure apcupsd to turn off UPS?
Replies: 2
Views: 143

Re: Configured apcupsd to turn off UPS?

Also, these were all the apcupsd messages in the shutdown, restart sequence: Dec 21 16:54:54 lyre apcupsd[10619]: Power failure. Dec 21 16:55:00 lyre apcupsd[10619]: Running on UPS batteries. Dec 21 17:05:01 lyre apcupsd[10619]: Reached run time limit on batteries. Dec 21 17:05:01 lyre apcupsd[10619...
by mathog
2017/12/22 01:49:55
Forum: CentOS 6 - General Support
Topic: Configure apcupsd to turn off UPS?
Replies: 2
Views: 143

Configure apcupsd to turn off UPS?

Centos 6.9, APC smartups 2200, apcupsd 3.14.10 Installed apcupsd like so wget http://springdale.math.ias.edu/data/puias/unsupported/6/x86_64/apcupsd-3.14.10-1.puias6.x86_64.rpm rpm -Uvh apcupsd-3.14.10-1.puias6.x86_64.rpm attached USB cable between machine and UPS. Modified /etc/apcupsd.conf to thes...
by mathog
2017/09/16 23:40:41
Forum: CentOS 7 - General Support
Topic: Heads up - today's yum update of nfs
Replies: 3
Views: 425

Re: Heads up - today's yum update of nfs

It's never safe to update nfs-utils on an NFS server with active clients. Exactly. Yet if yum is set to automatically install updates that is exactly what it does. So what are the options? Should the end user have to go through the immense list of packages installed (hundreds to thousands), careful...
by mathog
2017/09/14 18:07:00
Forum: CentOS 7 - General Support
Topic: Heads up - today's yum update of nfs
Replies: 3
Views: 425

Heads up - today's yum update of nfs

Heads up for people who serve files via NFS from Centos 7. Came in this morning to find a mess of unhappy computers. Tracked it down to these lines in /var/log/messages: Sep 14 04:37:00 server yum[21191]: Updated: libnfsidmap.x86_64 0.25-17.el7 Sep 14 04:41:01 server yum[21191]: Updated: nfs-utils.x...
by mathog
2017/09/13 23:20:24
Forum: CentOS 6 - Software Support
Topic: OpenMPI perl script will not start MPI
Replies: 5
Views: 496

Re: OpenMPI perl script will not start MPI

The problem was that LD_LIBRARY_PATH was not sufficient. It had to have LD_PRELOAD set with the full path to libmpi.so. Something about the Perl Inline::C module, or what that module builds during installation, apparently requires this. The installation notes for the software said so, but the wrong ...
by mathog
2017/09/13 17:33:48
Forum: CentOS 6 - Software Support
Topic: OpenMPI perl script will not start MPI
Replies: 5
Views: 496

Re: OpenMPI perl script will not start MPI

Tested the installation with an mpi_hello_world from http://mpitutorial.com/tutorials/mpi-hello-world/ and it ran normally with module add openmpi-x86_64 mpicc -o mpi_hello_world mpi_hello_world.c mpirun -n 28 ./mpi_hello_world modified that program to spin in a loop for about a minute diff -u mpi_...
by mathog
2017/09/13 17:32:18
Forum: CentOS 6 - Software Support
Topic: OpenMPI perl script will not start MPI
Replies: 5
Views: 496

Re: OpenMPI perl script will not start MPI

Tested the installation with an mpi_hello_world from http://mpitutorial.com/tutorials/mpi-hello-world/ and it ran normally with module add openmpi-x86_64 mpicc -o mpi_hello_world mpi_hello_world.c mpirun -n 28 ./mpi_hello_world modified that program to spin in a loop for about a minute diff -u mpi_...