Promising KDE presentation during login, which then disappears

Comments, suggestions, compliments, etc
Post Reply
Oso
Posts: 10
Joined: 2014/12/20 03:56:52

Promising KDE presentation during login, which then disappears

Post by Oso » 2019/03/13 13:40:22

I have been trying the current release, after a period of running happily on CentOS-7.3-1611 and decided to look at KDE, since KDE has served me extremely well on my laptop under another distribution. However, I noticed the initial login screen briefly appears with what I'd loosely describe as an OS/X-like arrangement of icons (see attachment 1), but this arrangement then disappears and I'm left with the plain screen (attachment 2). If I subsequently create icons on the desktop, they appear nothing like the screen shown during startup. Is this to be expected or does my system have deficient graphics?

Thanks
Attachments
01_CentOS startup process with attractive icon style similar to OS-X.JPG
01_CentOS startup process with attractive icon style similar to OS-X.JPG (34.26 KiB) Viewed 2920 times
02_CentOS bland desktop, no attractive icons.JPG
02_CentOS bland desktop, no attractive icons.JPG (25.92 KiB) Viewed 2920 times
03_CentOS Menu.JPG
03_CentOS Menu.JPG (41.91 KiB) Viewed 2920 times

tonybKDE
Posts: 16
Joined: 2018/12/06 01:52:48

Re: Promising KDE presentation during login, which then disappears

Post by tonybKDE » 2019/03/14 12:51:13

The graphics in your first image aren't icons. They are part of a so-called "spash screen" animation that just tells you that KDE is starting normally. Once the startup process is finished these disappear.

I think it's "working as designed". You can certainly customize your desktop, fonts, and icon set in the KDE system settings, after startup is complete.

Oso
Posts: 10
Joined: 2014/12/20 03:56:52

Re: Promising KDE presentation during login, which then disappears

Post by Oso » 2019/03/15 07:08:22

Many thanks, it's useful to have confirmation.

Post Reply

Return to “User Comments”