Problem installing from repository Centos 6.9

General support questions
SebekW
Posts: 2
Joined: 2017/10/13 19:25:38

Problem installing from repository Centos 6.9

Postby SebekW » 2017/10/13 19:40:03

Hello

When I wanted to install linux with a pendrive displays an error.

"Unable to read package metadata. This may be due to a missing repodata directory. Please ensure that your install three has been correctly generated.

Failure:
repodata/73c548679e02ace4bb...-primary.squlite.bz2 from anaconda-Centos20170,281317.x86_64: [Errno 256] No more"

Image

I choose to modify, when I type wrong it pops up error but when "well" it reads and displays another error.

Image

error:

Image

Error:
Unable to read group information from repositories.
This is a problem with the installation tree

I just do not have what I have to write, please help me

Best Regards
SebekW

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 21170
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Problem installing from repository Centos 6.9

Postby TrevorH » 2017/10/14 01:05:01

Did you check the sha256sum of your downloaded iso file against the list published in the release notes to make sure it was not corrupt? https://wiki.centos.org/Manuals/ReleaseNotes/CentOS6.9

How did you copy the iso file to your USB stick - http://wiki.centos.org/HowTos/InstallFromUSBkey has some hints.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

SebekW
Posts: 2
Joined: 2017/10/13 19:25:38

Re: Problem installing from repository Centos 6.9

Postby SebekW » 2017/10/18 07:49:35

Hi

The problem was bad image creation, I used Universal-USB-Installer then I did it in linux Centos 7 on another computer and got it all right.
dd if=CentOS-6.5-x86_64-bin-DVD1.iso of=/dev/sdb

Thank you very much for your help
Best regards
SebekW