How to get network working for a cloned machine

General support questions
Post Reply
ghurty
Posts: 6
Joined: 2015/06/08 00:45:13

How to get network working for a cloned machine

Post by ghurty » 2019/02/15 14:23:56

I have a centos image that I have hosted by vultr. I took a snapshot and restored it to a new machine, but it isnt getting an IP address. Is there a command I can run to tell it to redo the network configuration? I see that it discovered the network card as its displayed along with the MAC address.

Thank you

tunk
Posts: 611
Joined: 2017/02/22 15:08:17

Re: How to get network working for a cloned machine

Post by tunk » 2019/02/15 16:07:26

Take a look at the NIC config file, it may have the old mac.

ghurty
Posts: 6
Joined: 2015/06/08 00:45:13

Re: How to get network working for a cloned machine

Post by ghurty » 2019/02/15 16:40:50

Yes it had the old MAC, so I edit ifcfg-eth0 to the new MAC and saved it. But when I restarted the network service it says "Device eth0 does not appeat to be present".

Is there anything else I should change?

Thank you

tunk
Posts: 611
Joined: 2017/02/22 15:08:17

Re: How to get network working for a cloned machine

Post by tunk » 2019/02/15 19:41:36

Maybe it got another name? I don't know how to check that.

Post Reply

Return to “CentOS 6 - General Support”