Page 1 of 1

How to get network working for a cloned machine

Posted: 2019/02/15 14:23:56
by ghurty
I have a centos image that I have hosted by vultr. I took a snapshot and restored it to a new machine, but it isnt getting an IP address. Is there a command I can run to tell it to redo the network configuration? I see that it discovered the network card as its displayed along with the MAC address.

Thank you

Re: How to get network working for a cloned machine

Posted: 2019/02/15 16:07:26
by tunk
Take a look at the NIC config file, it may have the old mac.

Re: How to get network working for a cloned machine

Posted: 2019/02/15 16:40:50
by ghurty
Yes it had the old MAC, so I edit ifcfg-eth0 to the new MAC and saved it. But when I restarted the network service it says "Device eth0 does not appeat to be present".

Is there anything else I should change?

Thank you

Re: How to get network working for a cloned machine

Posted: 2019/02/15 19:41:36
by tunk
Maybe it got another name? I don't know how to check that.