centos6.x on vmware does not connect internet

Issues related to configuring your network
Post Reply
geministars
Posts: 2
Joined: 2017/12/24 11:21:33

centos6.x on vmware does not connect internet

Post by geministars » 2017/12/24 11:31:07

there is not /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 file on centos 6.7 ( installed on vmware )
centos 6.9 minimal does not take any ip address from network on vmware. if I added/assigned any ip address using ifcfg-eth0
service network restart at that command it gives that ip address used by h0....
I changed configuration on ifcfg-eth0 and I added nameservers to etc/resolv.conf but it does not work.

after yum -y update
şt gives PYCURL 6 ERROR, could not resolve host.

I searched on the net, I found some solution about last error mentioned above, but they does not work.

how can I find used ips on my network?

any help?

thanks

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 23184
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: centos6.x on vmware does not connect internet

Post by TrevorH » 2017/12/24 11:44:38

First, don't use 6.7, it's old and out of date. Only 6.9 gets patches.

Check your VMware settings and make sure the network adapter is set to the correct type - bridged/NAT/etc. Bridged is the one that usually works but NAT should also.

Check our FAQ, 2nd bullet point for a common network problem - https://wiki.centos.org/FAQ/CentOS7#hea ... 15906fa493
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

Post Reply