ServeRAID M1100 RAID 5 won't boot after Centos 5.10 install

Issues related to software problems.
Post Reply
evds.ryan
Posts: 1
Joined: 2014/12/07 08:30:44

ServeRAID M1100 RAID 5 won't boot after Centos 5.10 install

Post by evds.ryan » 2014/12/07 09:43:01

Hi All,

I'm quite new to RAID configurations and CentOS. So here my problem.

I set up a RAID 5 with 4 x 1TB hard disk, after configuring this, I installed Centos 5.10 but when I rebooted the server it does not boot to CentOs.

I was quite successful in installing CentOS on the RAID1 settings.

Is there a different way in installing Centos when at RAID 5?

Hope someone can help me.

THanks!

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 26942
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: ServeRAID M1100 RAID 5 won't boot after Centos 5.10 inst

Post by TrevorH » 2014/12/07 10:28:59

Could you post the output of lspci -nn from the server in question?
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
CentOS 6 goes EOL sooner rather than later, get upgrading!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

gerald_clark
Posts: 10642
Joined: 2005/08/05 15:19:54
Location: Northern Illinois, USA

Re: ServeRAID M1100 RAID 5 won't boot after Centos 5.10 inst

Post by gerald_clark » 2014/12/07 16:45:36

From the price it appears to be a software RAID controller.
You cannot boot from software RAID 5.
Actually, you can't boot at all from software RAID.
You can, however, boot from one member of a software RAID 1.

Post Reply

Return to “CentOS 5 - Software Support”