Configure ISO's for PXE Booting

Installing, Configuring, Troubleshooting server daemons such as Web and Mail
Locked
NegativeZero
Posts: 3
Joined: 2011/05/03 20:55:33

Configure ISO's for PXE Booting

Post by NegativeZero » 2011/05/03 21:07:40

I have a fresh install of COS5.6 installed a test laptop. I have following instructions to set up the PXE server based on the following:
http://www.syntaxtechnology.com/2010/06/setting-up-a-pxe-boot-server-on-centos-5-5/

The base PXE installation seems to work fine (The menu labeled CentOS 5.6 works fine ). The whole purpose of this was to be able to boot iso's like Hirens and Imaging software ISO's.

The issue is that whenever i try to pick an iso from the list it just says "Could not find ramdisk image:" [path to iso]
[path to iso] being either of the two iso i had set up to test this.

I would like to think that i made a typo but i can find one. The files i used are from the source of syslinux v4.0.4

The following information should be pertinent
Contents of /tftpboot/pxelinux.0/default

>>
default menu.c32
prompt 0
timeout 300
ONTIMEOUT local

MENU TITLE PXE Menu

LABEL local
MENU LABEL Boot local hard drive
LOCALBOOT 0

LABEL CentOS 5.6
MENU LABEL CentOS
KERNEL images/centos/vmlinuz
APPEND initrd=images/centos/initrd.img ip=dhcp ramdisk_size=100000

LABEL paragon
MENU LABEL Paragon
KERNEL memdisk
APPEND iso
INITRD /tftpboot/iso/Paragon2011.iso

LABEL hirens
MENU LABEL Hirens
KERNEL memdisk
APPEND iso
INITRD /tftpboot/iso/hirens1.iso

>>
Tree of my /tftpboot directory

.
|-- chain.c32
|-- images
| `-- centos
| |-- initrd.img
| `-- vmlinuz
|-- iso
| |-- Paragon2011.iso
| |-- hirens.iso
| `-- hirens1.iso
|-- mboot.c32
|-- memdisk
|-- memdisk_bak
|-- menu.c32
|-- pxelinux.0
`-- pxelinux.cfg
`-- default

I have a limited experice with linux in an enterprise environment and looking for any direction as to what to do about this.

yyagol
Posts: 1015
Joined: 2006/06/10 18:27:44
Location: 32 4′N 34 47′E
Contact:

Configure ISO's for PXE Booting

Post by yyagol » 2011/05/04 06:04:38

have you read this wiki page ?
http://wiki.centos.org/HowTos/PXE/PXE_Setup

as for livecd , im not so sure about that , but you can read this ubuntu experiment
that may give you some idea on how to do that
https://wiki.ubuntu.com/LiveCDNetboot

NegativeZero
Posts: 3
Joined: 2011/05/03 20:55:33

Re: Configure ISO's for PXE Booting

Post by NegativeZero » 2011/05/04 12:05:02

[quote]
yyagol wrote:
have you read this wiki page ?
http://wiki.centos.org/HowTos/PXE/PXE_Setup[/quote]

My PXE boot server is working. I even happened on that link when trying to set it up. I am just trying to get it to boot iso's.

[quote]as for livecd , im not so sure about that , but you can read this ubuntu experiment
that may give you some idea on how to do that
https://wiki.ubuntu.com/LiveCDNetboot[/quote]

Its an idea for sure but at first glance my only issue is that at my last job i know we had this working. It was of a RHEL machine which is why i figured it would work fine here. Also in my research as long as my pxelinux.0 is at least version 3.86 i should be able to support iso boots.

Thanks for the suggestions.

NegativeZero
Posts: 3
Joined: 2011/05/03 20:55:33

Re: Configure ISO's for PXE Booting

Post by NegativeZero » 2011/05/04 18:16:49

On the off change someone comes here looking for and answer the problem was that my initrd line, in my default file, listed the full path as /tftpboot/iso/blah.iso
That was the issue and i moved the iso into the same location as pxelinux.0

Im going to play with the path so i can get back into the folder. The jist of it is that the error was right and that it couldnt file the image path since from the pxe point of view that path didnt exist.

Locane
Posts: 25
Joined: 2014/09/05 00:40:12

Re: Configure ISO's for PXE Booting

Post by Locane » 2015/04/05 05:54:35

God thank you.

I would have spun my wheels for another hour trying to figure out what the problem was. Linux and its cryptic error messages are retarded.

Locked

Return to “CentOS 5 - Server Support”