bind load errors

If it doesn't fit in another category, ask it here.
sreeve29
Posts: 3
Joined: 2017/04/20 13:33:45

bind load errors

Postby sreeve29 » 2017/04/20 13:39:08

Getting bind load errors.
Looks like there's a bug in db.dc.org.
If you have any suggestions they would be greatly appreciated.


sreeve@dcn1:/etc/bind$ cat named.conf.local
//
// Do any local configuration here
//

// Consider adding the 1918 zones here, if they are not used in your
// organization
//include "/etc/bind/zones.rfc1918";

zone "dc.org" {
type master;
file "/etc/bind/db.dc.org";
};

zone "28.101.10.in-addr.arpa" {
type master;
notify no;
file "/etc/bind/db.10";
};

sreeve@dcn1:/etc/bind$ cat db.dc.org
;
; BIND data file for local loopback interface
;
$TTL 604800
@ IN SOA dcn1.dc.org. root.localhost. (
2 ; Serial
604800 ; Refresh
86400 ; Retry
2419200 ; Expire
604800 ) ; Negative Cache TTL
;
@ IN NS dcn1.dc.org.
@ IN A 127.0.0.1
@ IN AAAA ::1
vsd2 IN A 10.101.28.30
vcentersso IN A 192.168.10.134
xmpp IN A 10.101.28.30
_xmpp-client._tcp.xmpp.dc.org. IN SRV 10 0 5222 vsd2.dc.org.
vsc1man IN A 10.101.28.32
vsc1 IN A 10.101.28.32
vrs1 IN A 192.168.10.150
vrs2 IN A 192.168.10.151



sreeve@dcn1:/etc/bind$ cat db.10
;
; BIND reverse data file for local loopback interface
;
$TTL 604800
@ IN SOA dcn1.dc.org. root.localhost. (
1 ; Serial
604800 ; Refresh
86400 ; Retry
2419200 ; Expire
604800 ) ; Negative Cache TTL
;
@ IN NS dcn1.dc.org.

30 IN PTR vsd2.dc.org.
134 IN PTR vcentersso.dc.org.
140 IN PTR vsc1man.dc.org.
32 IN PTR vsc1.dc.org.
150 IN PTR vrs1.dc.org.
152 IN PTR vrs2.dc.org.
154 IN PTR vrs3.dc.org.



Apr 14 08:54:04 dcn1 named[3738]: managed-keys-zone: loaded serial 658
Apr 14 08:54:04 dcn1 named[3738]: zone 0.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1
Apr 14 08:54:04 dcn1 named[3738]: zone 28.101.10.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1
Apr 14 08:54:04 dcn1 named[3738]: zone localhost/IN: loaded serial 2
Apr 14 08:54:04 dcn1 named[3738]: zone 255.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1
Apr 14 08:54:04 dcn1 named[3738]: zone 127.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1
Apr 14 08:54:04 dcn1 named[3738]: zone dc.org/IN: NS 'dcn1.dc.org' has no address records (A or AAAA)
Apr 14 08:54:04 dcn1 named[3738]: zone dc.org/IN: not loaded due to errors.

Apr 14 08:54:04 dcn1 named[3738]: all zones loaded

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 18946
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: bind load errors

Postby TrevorH » 2017/04/20 13:49:07

Apr 14 08:54:04 dcn1 named[3738]: zone dc.org/IN: NS 'dcn1.dc.org' has no address records (A or AAAA)


It's right, you don't.

Is this really CentOS 5? It went EOL at the end of last month and you should look at replacing it with a newer CentOS ASAP, especially since there was an "Important" update to bind released yesterday for CentOS 6 and 7 and this will never be fixed on CentOS 5 (I am only assuming that it's applicable to CentOS 5).

If it's not CentOS 5 then let me know what it is so I can move the thread to the right forum.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

sreeve29
Posts: 3
Joined: 2017/04/20 13:33:45

Re: bind load errors

Postby sreeve29 » 2017/04/20 13:52:33

Honestly, no it's not Centos. It's ubuntu, but I thought since bind is bind on ubuntu or centos...
So blush...

If there's a better place for this thread, yes, please let me know.

Thanks.

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 18946
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: bind load errors

Postby TrevorH » 2017/04/20 14:31:12

Well... an Ubuntu forum springs to mind ;-)
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

sreeve29
Posts: 3
Joined: 2017/04/20 13:33:45

Re: bind load errors

Postby sreeve29 » 2017/04/20 14:41:40

Just did some searching and it looks like there is a good alternative to askubuntu.com - ubuntuforums,com.
Not to bash the former... just another avenue.
If all else fails, I'll spin up a Centos 7 vm and try bind on Centos.
Thanks.

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 18946
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: bind load errors

Postby TrevorH » 2017/04/20 15:01:38

You need an A (or AAAA) record for dcn1. It told you that.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke


Return to “CentOS 5 - Miscellaneous Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests