CentOS 5.6 & Alsa version 1.0.24

If it doesn't fit in another category, ask it here.
Post Reply
bwilliams
Posts: 1
Joined: 2011/06/08 14:28:38

CentOS 5.6 & Alsa version 1.0.24

Post by bwilliams » 2011/06/08 14:52:23

Hi All,

Recently I built & installed Alsa drivers, libs, & utils from source (we need version 1.0.24x & stock CentOS 5.6 comes with Alsa v1.0.17) onto my system and everything seems to be working well except for the udev rule (90-alsa.rules) to restore user audio settings:

SUBSYSTEM=="sound", KERNEL=="controlC*", RUN+="/usr/sbin/alsactl restore"
SUBSYSTEM=="sound", KERNEL=="pcm*", RUN+="/usr/sbin/alsactl restore"


I can execute the alsactl command above from a terminal and audio settings are restored just fine-

Just curious, has anyone else encountered this or have any suggestions?

Thank you so much,

Bill

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

CentOS 5.6 & Alsa version 1.0.24

Post by pschaff » 2011/06/10 17:23:31

Welcome to the CentOS fora. Reading [url=https://www.centos.org/modules/newbb/viewforum.php?forum=47]FAQ & Readme First[/url] is recommended for new users.

It is hard to guess what may be wrong with your [url=http://wiki.centos.org/PackageManagement/SourceInstalls]Source Install[/url] but [url=http://elrepo.org]ELRepo[/url] has the [url=http://elrepo.org/tiki/kmod-alsa]kmod-alsa[/url] driver package.

What does "which alsactl" return?[code]
# which alsactl
/sbin/alsactl
# rpm -qf $(which alsactl)
alsa-utils-1.0.17-1.el5
[/code]

Post Reply

Return to “CentOS 5 - Miscellaneous Questions”