cifs mount not working correctly

General support questions including new installations
Post Reply
agri56
Posts: 1
Joined: 2011/06/29 14:40:09

cifs mount not working correctly

Post by agri56 » 2011/06/29 14:49:20

Hoi,

I've been trying to mount a share for hours now without success. Last problem I saw is, that it's acctualy not mounting the exact dir I want but the root dir. fstab looks like this:

//someserver/data_01$/test /tmp/mnt cifs uid=test,auto,rw,file_mode=0770,dir_mode=0770,username=mnt_u,password=1234 0 0

user mnt_u has full privileges on //someserver/data_01$/test and the mounting itself is working fine but trying to read or access /tmp/mnt I get permission denied. When I look at /proc/fs/cifs/DebugData I see a wrong entry:

Display Internal CIFS Data Structures for Debugging
---------------------------------------------------
CIFS Version 1.34
Servers:
1) Name: 10.48.76.174 Domain: domain Mounts: 1 ServerOS: Windows 5.0
ServerNOS: Windows 2000 LAN Manager Capabilities: 0xd3fd
SMB session status: 1 TCP status: 1
Local Users To Server: 1 SecMode: 0x3 Req Active: 0
MIDs:

Shares:
1) \\someserver\data_01$ Uses: 1 Type: NTFS Characteristics: 0x20 Attributes: 0x4004f
PathComponentMax: 255 Status: 1 type: DISK


Shares is not pointing to the test directory but to the one on top. Any ideas why it is not mounting the test dir? Could it be the $ symbol in the path name?

Thx a lot

Chris

User avatar
toracat
Forum Moderator
Posts: 7386
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US
Contact:

cifs mount not working correctly

Post by toracat » 2011/06/29 16:50:31

If I'm not mistaken, you can only mount //servername/sharename . Try:

smbclient -U mnt_u //someserver/data_01$

It will work. Then :

smbclient -U mnt_u //someserver/data_01$/test

may not work.

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

Re: cifs mount not working correctly

Post by pschaff » 2011/07/01 22:05:57

Welcome to the CentOS fora. Please see the recommended reading for new users linked in my signature.

If you want to be able to mount the "test" directory you need to export it as a separate share. You can't mount a subdirectory.

Post Reply

Return to “CentOS 4 - General Support”