Travan 20/40 Tape Unit in Dell SC420 Poweredge

Issues related to hardware problems
Post Reply
trident
Posts: 3
Joined: 2005/06/03 19:40:25

Travan 20/40 Tape Unit in Dell SC420 Poweredge

Post by trident » 2005/06/29 17:03:11

I'm trying to figure out how to get the tape drive that came with my Dell SC420 server
working. Looking at the net, I see some people have had problems and some others have
suggested alternate solutions. However, I haven't gotten it up yet. Suggestions?

Marco

kbocek
Posts: 239
Joined: 2005/05/30 15:40:15
Location: Benicia CA, USA

Travan 20/40 Tape Unit in Dell SC420 Poweredge

Post by kbocek » 2005/07/02 02:44:53

Have you tried the 'hdx=ide-scsi' kernel parameter route? That's what worked for me under Whitebox3 on one of my servers. I have a dual-boot workstation with one of the drives and CentOS4 installed. It did work with the 'ide-scsi' parameter although I was receiving errors. Share what you find out as I need to figure out the solution too.

trident
Posts: 3
Joined: 2005/06/03 19:40:25

Re: Travan 20/40 Tape Unit in Dell SC420 Poweredge

Post by trident » 2005/07/22 15:02:15

As you suggested, I added the hdx=ide-scsi line to the kernle line in the grub config file & the appropriate tape devices (ie. st0 & nst0) became available fot use. I haven't seen any errors so far, but I also haven't begun testing the tape drive since a Samba issue has unexpectedly arisen. :(

kbocek
Posts: 239
Joined: 2005/05/30 15:40:15
Location: Benicia CA, USA

Re: Travan 20/40 Tape Unit in Dell SC420 Poweredge

Post by kbocek » 2005/07/29 23:57:31

Just confimed that ide-scsi still works under 2.6. Built a new Opteron server. Adding [font=Courier]hdb=ide-scsi[/font] to the boot parameters caused the st and nst devices to appear for a Certance 20/40 drive. I discovered that you can also simply type [font=Courier]modprobe ide-scsi[/font] from the command line as well.

I could have sworn that I read *something* was deprecated. Perhaps it was [font=Courier]ide-tape[/font].

Kirk Bocek

Post Reply

Return to “CentOS 4 - Hardware Support”