Connectivity Issue

Issues related to configuring your network
Post Reply
refurbished
Posts: 1
Joined: 2010/05/27 16:32:18
Location: North Carolina
Contact:

Connectivity Issue

Post by refurbished » 2010/05/27 16:37:13

I have a fresh install of CentOS release 4.8. All local network connectivity works great over eth1. However, internet connectivity over eth0 is not working at all. I cannot even ping the gateway. In the same rack, with the same exact configuration except for a different IP address, I have another server that is working perfectly, including being able to ping the gateway (an indication that the gateway machine is not eating ICMP packets). I have combed over the config files in the /etc/sysconfig/network-scripts/ directory, and have not been able to find anything out of sorts. I have gone so far as to disable selinux and iptables as well, still with no luck. The network card works as I can shell in from box number two.

Any help with this issue would be greatly appreciated. I have posted the output to route and ifconfig below for reference although I changed the public IP addresses to protect the guilty.

Output from `route -n`:

[code]
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
65.119.122.96 0.0.0.0 255.255.255.240 U 0 0 0 eth0
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth1
169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 0 0 0 eth1
0.0.0.0 65.119.122.97 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
[/code]

Output from `ifconfig`:

[code]
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:18:8B:3F:B6:0C
inet addr:65.119.122.100 Bcast:65.119.122.111 Mask:255.255.255.240
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:752 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:63812 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:78226 (76.3 KiB) TX bytes:4090051 (3.9 MiB)
Interrupt:169 Memory:f8000000-f8012100

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:18:8B:3F:B6:0E
inet addr:192.168.1.120 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:84866 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:576 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:7035029 (6.7 MiB) TX bytes:69112 (67.4 KiB)
Interrupt:169 Memory:f4000000-f4012100

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:569 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:569 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:52180 (50.9 KiB) TX bytes:52180 (50.9 KiB)
[/code]

gerald_clark
Posts: 10642
Joined: 2005/08/05 15:19:54
Location: Northern Illinois, USA

Connectivity Issue

Post by gerald_clark » 2010/05/27 16:44:26

What are we supposed to look for if you change the IP addresses?

Post Reply