vault.centos.org down?

Having issues using the CentOS WebSite? Then describe your problem(s) here. Please include details of your platform (Linux, Mac, Windows) and browser -- not forgetting the versions of each.
Reado
Posts: 4
Joined: 2009/10/20 12:06:51
Contact:

vault.centos.org down?

Post by Reado » 2010/04/30 12:06:00

I'm trying to view http://vault.centos.org/ to retrieve CentOS 5.3 but I'm getting a timeout error message in Firefox. Any idea what it's going to be back up again?

Thanks.

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

Re: vault.centos.org down?

Post by pschaff » 2010/04/30 12:07:59

Works for me. Exactly under what circumstances, and in what application, are you getting the error.

Reado
Posts: 4
Joined: 2009/10/20 12:06:51
Contact:

Re: vault.centos.org down?

Post by Reado » 2010/04/30 12:23:51

It's working here too now. Thanks.

Reado
Posts: 4
Joined: 2009/10/20 12:06:51
Contact:

Re: vault.centos.org down?

Post by Reado » 2010/04/30 12:38:00

Correction, it was working, now it's not. I was part way installing 5.3 via the OS folder when XenServer tried to download stage2.img and it failed. I tried myself and Firefox gave me the Timed Out error again.

Here's the results of a PING:

Pinging vault.centos.org [205.158.50.46] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

It is possible one of your mirrors are down?

User avatar
AlanBartlett
Forum Moderator
Posts: 9323
Joined: 2007/10/22 11:30:09
Location: ~/Earth/UK/England/Suffolk
Contact:

Re: vault.centos.org down?

Post by AlanBartlett » 2010/04/30 14:22:32

Hmm. Difficult to say what is causing you the problem. Things are fine here, at this particular moment --

[code]
$ ping -a -c5 vault.centos.org
PING vault.centos.org (95.211.98.141) 56(84) bytes of data.
64 bytes from hosted-by.leaseweb.com (95.211.98.141): icmp_seq=1 ttl=54 time=40.8 ms
64 bytes from hosted-by.leaseweb.com (95.211.98.141): icmp_seq=2 ttl=54 time=39.1 ms
64 bytes from hosted-by.leaseweb.com (95.211.98.141): icmp_seq=3 ttl=54 time=39.1 ms
64 bytes from hosted-by.leaseweb.com (95.211.98.141): icmp_seq=4 ttl=54 time=39.0 ms
64 bytes from hosted-by.leaseweb.com (95.211.98.141): icmp_seq=5 ttl=54 time=39.0 ms

--- vault.centos.org ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4007ms
rtt min/avg/max/mdev = 39.055/39.452/40.868/0.740 ms
[/code]
Where are you? (Your [i]From[/i] field is currently null.) It [i]could[/i] be a mirror problem. Note the different IP address that my [i]ping[/i] command has used . . .

User avatar
toracat
Forum Moderator
Posts: 7386
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US
Contact:

vault.centos.org down?

Post by toracat » 2010/04/30 14:30:19

Hmmm from my location, vault.centos.org resolves to 205.158.50.46 and it is not responding to ping. 95.211.98.141 seems fine as [b]Alan[/b] noted.

pschaff
Retired Moderator
Posts: 18276
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America
Contact:

Re: vault.centos.org down?

Post by pschaff » 2010/04/30 14:32:48

[quote]
Reado wrote:
Correction, it was working, now it's not. I was part way installing 5.3 via the OS folder when XenServer tried to download stage2.img and it failed. I tried myself and Firefox gave me the Timed Out error again.
...[/quote]

Network installs are notoriously unreliable with a less than perfect connection. I presume you are aware that obsolete releases are not recommended or supported. If I wanted to install an unsupported release like 5.3 I'd download the DVD image or CD images and either use directly or set up a [url=http://wiki.centos.org/HowTos/CreateLocalMirror]local repo[/url].

User avatar
toracat
Forum Moderator
Posts: 7386
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US
Contact:

Re: vault.centos.org down?

Post by toracat » 2010/04/30 14:40:18

[quote]
toracat wrote:
Hmmm from my location, vault.centos.org resolves to 205.158.50.46 and it is not responding to ping. 95.211.98.141 seems fine as [b]Alan[/b] noted.[/quote]
According to the CentOS developer, Karanbir, that machine (205.158.50.46) is gone. It's been removed from DNS, so will disappear shortly.

pjwelsh
Posts: 2598
Joined: 2007/01/07 02:18:02
Location: Central IL USA

Re: vault.centos.org down?

Post by pjwelsh » 2010/04/30 14:41:30

No love here, but it doesn't matter to me ATM ;)
[code]$ ping -a -c5 vault.centos.org PING vault.centos.org (205.158.50.46) 56(84) bytes of data.

--- vault.centos.org ping statistics ---
5 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 13999ms[/code]

User avatar
toracat
Forum Moderator
Posts: 7386
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US
Contact:

Re: vault.centos.org down?

Post by toracat » 2010/04/30 15:13:47

Right, the machine with the IP 205.158.50.46 does not exist. But the IP was still in DNS, thus the trouble we have seen.

Post Reply

Return to “Website Problems”