trouble starting services?

General support questions
Post Reply
Greg_E
Posts: 143
Joined: 2014/04/04 18:53:45

trouble starting services?

Post by Greg_E » 2014/07/13 16:01:56

I'm working on setting up a webserver for local use, installed httpd, mariadb and mariadb-server, and php, php-mysql, php-xml. Did the old style service httpd start and noticed it forwarded off to systemctl so I did systemctl enable httpd.service to get it running as a service on reboots. Went down to mariadb and ran systemctl start mariadb.service and tried systemctl enable mariadb.service and it gave me some text output that I don't really understand. I got it working by user the older chkconfig mariadb on which it told me was forwarded to systemctl just like I typed before.

Code: Select all

[root@localhost liveuser]# systemctl start mariadb.service
[root@localhost liveuser]# systemctl enable mariadb.service
ln -s '/usr/lib/systemd/system/mariadb.service' '/etc/systemd/system/multi-user.target.wants/mariadb.service'
What am I doing wrong? Is anything wrong?

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 27127
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: trouble starting services?

Post by TrevorH » 2014/07/13 16:53:00

Nothing wrong. Normal.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
CentOS 5 has been EOL for nearly 3 years and should no longer be used for anything!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

Greg_E
Posts: 143
Joined: 2014/04/04 18:53:45

Re: trouble starting services?

Post by Greg_E » 2014/07/13 19:58:48

Thanks. Also something to note is systemctl status <service name> to check the status of a service, just in case the next person just learning this comes around on a search.

Post Reply

Return to “CentOS 7 - General Support”