Virt Viewer hangs after virt-install

Issues related to applications and software problems
Post Reply
thermobee
Posts: 23
Joined: 2017/02/07 02:36:28

Virt Viewer hangs after virt-install

Post by thermobee » 2017/02/08 02:31:58

Hello,

Im trying to install a kvm virtual guest machine on my CentOS7 minimal with Gnome installed. I am pretty sure I have all of the packages necessary, since I've now gone through a few install guides and all have the same ones. My problem is that if I use the Virtual Machine Manager GUI to create a new machine once the gui process is completed it just opens a black screen and it hangs there. If I use virt-install after I learned how to get through all the SELinux problems and add qemu to be the owner of the right files I get this message once the Virt Viewer launches.

Code: Select all

SeaBIOS (version 1.9.1-5.el7_3.1)
Machine UUID 
iPXE (http://ipxe.org) 00:03.0 C980 PCI2.10 PnP PMM
Any ideas on how to get by these problems and get to the installation process?

mghe
Posts: 696
Joined: 2015/11/24 12:04:43
Location: Katowice, Poland

Re: Virt Viewer hangs after virt-install

Post by mghe » 2017/02/08 06:25:34

Do you have update to newest version of CentOS? Version 7.1 was some problems with VMM.

thermobee
Posts: 23
Joined: 2017/02/07 02:36:28

Re: Virt Viewer hangs after virt-install

Post by thermobee » 2017/02/08 17:08:14

mghe wrote:Do you have update to newest version of CentOS? Version 7.1 was some problems with VMM.
Yes I am on 7.3.1611

The problem stays the same whether I use the gui or virt-install, whether its a centos minimal or dvd isos, or win iso.

The interesting thing however, if I look at VMM the guest machines are running, usually at 50%.

thermobee
Posts: 23
Joined: 2017/02/07 02:36:28

Re: Virt Viewer hangs after virt-install

Post by thermobee » 2017/02/08 18:21:19

Im seeing a lot of problems similar to mine with kernel 3.5-3.6 but I am on 3.10. I dont see why this is still happening.

IONkeith
Posts: 3
Joined: 2014/01/15 18:33:24

Re: Virt Viewer hangs after virt-install

Post by IONkeith » 2017/03/29 20:15:27

Was there a resolution to this issue found? I am putting together a dev environment, CentOS 7 (1611) host with the same for a few clients. Except that the client install from VMM does not start with the same issue - it gets to the iPXE line in the SeaBIOS screen and just stops. Except my VM seems to then have almost 0 CPU utilization.
--
Keith

IONkeith
Posts: 3
Joined: 2014/01/15 18:33:24

Re: Virt Viewer hangs after virt-install

Post by IONkeith » 2017/03/29 20:37:05

Having Spent Time with Google, I found that inserting
<rom bar='off'/>
into the XML definition of the network device let's things go a little further.
CentOS bootloader from the DVD ISO gets to load and offers the choice to install or check media and install, as usual.
If you pick install and remove "quiet", you can see it load vmlinuz and initrd but then it hangs Probing EDD
So, I tried again with kernel param edd=off
That boots and, eventually, it says it is starting anaconda, except it has not actually loaded yet....

isaacto
Posts: 1
Joined: 2017/05/08 04:09:35

Re: Virt Viewer hangs after virt-install

Post by isaacto » 2017/05/08 04:16:45

I've got exactly the same issue, and just found the cause. I'm not sure whether it is your case as well. In my case I eventually found that it is because the BIOS virtualization setting is disabled. Check whether "modprobe kvm_intel" would succeed.

badsector47
Posts: 1
Joined: 2017/12/04 20:33:55

Re: Virt Viewer hangs after virt-install

Post by badsector47 » 2017/12/04 20:35:42

isaacto wrote:I've got exactly the same issue, and just found the cause. I'm not sure whether it is your case as well. In my case I eventually found that it is because the BIOS virtualization setting is disabled. Check whether "modprobe kvm_intel" would succeed.
Can confirm this works! What i found weird was that VM would start if I disabled network completely.

Post Reply