OBS Studio SSL support fails, only TLS (solved)

Issues related to applications and software problems
Post Reply
odysseus
Posts: 69
Joined: 2014/09/14 16:55:22

OBS Studio SSL support fails, only TLS (solved)

Post by odysseus » 2019/05/20 06:28:37

I try to connect to Facebook but they don't support TLS, only SSL.

info: [rtmp stream: 'adv_stream'] Connecting to RTMP URL rtmps://live-api.facebook.com:443/rtmp/...
info: RTMP_Connect1, TLS_Connect failed: -0x7680
info: [rtmp stream: 'adv_stream'] Connection to rtmps://live-api.facebook.com:443/rtmp/ failed: -2


I have installed openssl-devel and compiled OBS with "-DUSE_SSL=ON" according to https://github.com/ewwink/OBS-with-RTMPS-SSL-TLS but it doesn't seem to say anything about SSL support in the build logs.

Any hints are appreciated!
Last edited by odysseus on 2019/05/20 16:03:37, edited 1 time in total.

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 26955
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: OBS Studio SSL support fails, only TLS

Post by TrevorH » 2019/05/20 06:47:18

I try to connect to Facebook but they don't support TLS, only SSL.
No, that's wrong. I tested using openssl s_client -connect live-api.facebook.com:443 and it connects just fine using TLS 1.2.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
CentOS 6 goes EOL sooner rather than later, get upgrading!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

odysseus
Posts: 69
Joined: 2014/09/14 16:55:22

Re: OBS Studio SSL support fails, only TLS

Post by odysseus » 2019/05/20 07:07:17

OK.

But why does OBS try to connect with TLS, not SSL?

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 26955
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: OBS Studio SSL support fails, only TLS

Post by TrevorH » 2019/05/20 07:30:10

Because all versions of SSL are insecure and only TLS is worth using? In fact TLS 1.0 shouldn't be used either and it's strongly recommended that you only use 1.2 or higher (though CentOS 7 does not support 1.3).
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
CentOS 6 goes EOL sooner rather than later, get upgrading!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

odysseus
Posts: 69
Joined: 2014/09/14 16:55:22

Re: OBS Studio SSL support fails, only TLS

Post by odysseus » 2019/05/20 07:33:07

It works from here also with openssl s_client -connect live-api.facebook.com:443

I tried to compile again and I get the following warning:

CMake Warning:
Manually-specified variables were not used by the project:

USE_SSL


Is USE_SSL=ON deprecated or is there another parameter?

Edit: I changed to USE_SSL=1 and now got no warning. Still same error when connecting.

odysseus
Posts: 69
Joined: 2014/09/14 16:55:22

Re: OBS Studio SSL support fails, only TLS

Post by odysseus » 2019/05/20 15:53:13

I found a workaround on the OBS forums:

https://obsproject.com/forum/threads/un ... ost-398580

Post Reply

Return to “CentOS 7 - Software Support”