smplayer audio does not work

Issues related to applications and software problems
Post Reply
dusan
Posts: 9
Joined: 2018/03/29 18:55:00

smplayer audio does not work

Post by dusan » 2019/11/06 21:29:20

Hello,

I installed smplayer-19.10.0-1.el7.x86_64 on release 7.7., but unfortunately audio does not work.
My uname -r : 3.10.0-1062.4.1.el7.x86_64

My log file:
/usr/bin/mpv --no-config --no-quiet --terminal --no-msg-color --input-file=/dev/stdin --msg-level=ffmpeg/demuxer=error --no-fs --demuxer=lavf --hwdec=vdpau --sub-auto=fuzzy --vo=sdl, --no-input-default-bindings --input-x11-keyboard=no --no-input-cursor --cursor-autohide=no --no-keepaspect --wid=92274707 --monitorpixelaspect=1 --osd-level=1 --osd-scale=1 --sub-ass --embeddedfonts --ass-line-spacing=0 --sub-scale=1 --sub-text-shadow-color=#ff000000 --sub-codepage=ISO-8859-1 --sub-pos=100 --volume=55 --cache=auto --screenshot-template=cap_%F_%p_%02n --screenshot-format=jpg --softvol=yes --softvol-max=110 --term-playing-msg=MPV_VERSION=${=mpv-version:}
INFO_VIDEO_WIDTH=${=width}
INFO_VIDEO_HEIGHT=${=height}
INFO_VIDEO_ASPECT=${=video-params/aspect}
INFO_VIDEO_FPS=${=container-fps:${=fps}}
INFO_VIDEO_FORMAT=${=video-format}
INFO_VIDEO_CODEC=${=video-codec}
INFO_AUDIO_FORMAT=${=audio-codec-name}
INFO_AUDIO_CODEC=${=audio-codec}
INFO_AUDIO_RATE=${=audio-params/samplerate}
INFO_AUDIO_NCH=${=audio-params/channel-count}
INFO_LENGTH=${=duration:${=length}}
INFO_DEMUXER=${=current-demuxer:${=demuxer}}
INFO_SEEKABLE=${=seekable}
INFO_TITLES=${=disc-titles}
INFO_CHAPTERS=${=chapters}
INFO_TRACKS_COUNT=${=track-list/count}
METADATA_TITLE=${metadata/by-key/title:}
METADATA_ARTIST=${metadata/by-key/artist:}
METADATA_ALBUM=${metadata/by-key/album:}
METADATA_GENRE=${metadata/by-key/genre:}
METADATA_DATE=${metadata/by-key/date:}
METADATA_TRACK=${metadata/by-key/track:}
METADATA_COPYRIGHT=${metadata/by-key/copyright:}
INFO_MEDIA_TITLE=${=media-title:}
INFO_STREAM_PATH=${stream-path}
--audio-client-name=SMPlayer --term-status-msg=STATUS: ${=time-pos} / ${=duration:${=length:0}} P: ${=pause} B: ${=paused-for-cache} I: ${=core-idle} VB: ${=video-bitrate:0} AB: ${=audio-bitrate:0} /tmp/mozilla_DSC_2624.avi

Can you help me?

Thank you very much in advance.

Regards, Dusan

scottro
Forum Moderator
Posts: 2430
Joined: 2007/09/03 21:18:09
Location: NYC
Contact:

Re: smplayer audio does not work

Post by scottro » 2019/11/07 13:29:07

Which backend is it using, mpv or mplayer? If you just use the backend, e.g., mpv <filename> do you get sound?
Do you get sound otherwise, say with youtube in firefox or chrome?
New users should check the FAQ and Read Me First pages

dusan
Posts: 9
Joined: 2018/03/29 18:55:00

Re: smplayer audio does not work

Post by dusan » 2019/11/08 16:39:37

I am using mpv. But the problem is already solved. The reason: I used various releases for smplayer (this one from
rpmfusion-free-updates - smplayer-19.10.0-1.el7.x86_64), and mpv (this one from nux - mpv-0.23.0-2.el7.nux.x86_64).
It is necessary to use always only one repository...

Regards,
Dusan

Post Reply

Return to “CentOS 7 - Software Support”