GeForce GTX 745 driver issues after update

Issues related to hardware problems
nobodyfamous
Posts: 7
Joined: 2019/02/07 11:45:34

Re: GeForce GTX 745 driver issues after update

Post by nobodyfamous » 2019/02/11 10:31:57

okay, it's monday. I have a fresh install of CentOS 7.

I ran

Code: Select all

sudo yum update kernel
and rebooted into the new kernel.
Then I ran

Code: Select all

rpm --import https://www.elrepo.org/RPM-GPG-KEY-elrepo.org
sudo rpm -Uvh https://www.elrepo.org/elrepo-release-7.0-3.el7.elrepo.noarch.rpm
sudo yum install nvidia-detect.x86_64
finally, I ran

Code: Select all

sudo yum install $(nvidia-detect)
and I get the output:
Transaction check error:
file /usr/lib64/libGLESv2.so.2 from install of libglvnd-gles-1:1.0.1-0.8.git5baa1e5.el7.x86_64 conflicts with file from package mesa-libGLES-17.2.3-8.20171019.el7.x86_64
file /usr/lib64/libEGL.so.1 from install of libglvnd-egl-1:1.0.1-0.8.git5baa1e5.el7.x86_64 conflicts with file from package mesa-libEGL-17.2.3-8.20171019.el7.x86_64
file /usr/lib64/libGL.so.1 from install of libglvnd-glx-1:1.0.1-0.8.git5baa1e5.el7.x86_64 conflicts with file from package mesa-libGL-17.2.3-8.20171019.el7.x86_64
Nothing under "Error Summary"

I decided to try and update the "mesa-lib...", and it did update a number of things. So I ran 'sudo yum reinstall $(nvidia-detect)' and it didn't do anything.

Rebooting.... :shock: :?

nobodyfamous
Posts: 7
Joined: 2019/02/07 11:45:34

Re: GeForce GTX 745 driver issues after update

Post by nobodyfamous » 2019/02/11 11:40:29

so, 2 things for wrap up.

On first reboot, I got the same result. No login Screen, just stopped on the screen with all the startup output. I hit ALT+F2 and logged into the command line and tried running 'sudo yum install $(nvidia-detect)' again, and it would do nothing but tell me 'kmod-nvidia' was available, but not installed.

So I ran

Code: Select all

sudo yum -y install kmod-nvidia
and rebooted.

The "old" "splash screen" was gone, I got a boot screen more like the installer with the 3 overlayed progress bars. Good so far. at least something has changed. ..... BAM! I got the login screen!!! Except when I put in my password, I would get the login screen again. No error, no desktop, not logged in. :oops:

After a little poking around I found an option for "GNOME" or "Classic GNOME" (see att. screen shot) I choose "GNOME" and everything is working! I just had to do a few display setting tweaks.

Thanks for the help!
Attachments
IMG_20190211_065519.jpg
IMG_20190211_065519.jpg (96.54 KiB) Viewed 726 times

chemal
Posts: 548
Joined: 2013/12/08 19:44:49

Re: GeForce GTX 745 driver issues after update

Post by chemal » 2019/02/11 16:11:45

It seems you didn't install 7.6 but 7.5 and then did a few selected updates. This isn't supported. Specifically, elrepo's current nvidia package requires 7.6.

Post Reply