Centos 7.7 update broke WiFi

Issues related to hardware problems
Post Reply
Cliff Williams
Posts: 4
Joined: 2019/09/18 13:06:44

Centos 7.7 update broke WiFi

Post by Cliff Williams » 2019/09/19 12:10:03

After applying the CentOS 7.7 update now my Wifi Adapter is missing. It is an Intel 7260

[cwilliams@BBIIUS.NET@bbii2370-nix ~]$ lspci | egrep -i "net"
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection I217-LM (rev 04)
3e:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 7260 (rev 6b)

How do I get this restored?

Cliff Williams
Posts: 4
Joined: 2019/09/18 13:06:44

Re: Centos 7.7 update broke WiFi

Post by Cliff Williams » 2019/09/19 12:44:28

Additional Info
lshw -C network shows it is not disabled

*-network
description: Network controller
product: Wireless 7260
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:3e:00.0
version: 6b
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
configuration: driver=iwlwifi latency=0
resources: irq:39 memory:d0100000-d0101fff

But "ip a" does not show it.

[root@bbii2370-nix ~]# ip a
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1000
link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
inet 127.0.0.1/8 scope host lo
valid_lft forever preferred_lft forever
inet6 ::1/128 scope host
valid_lft forever preferred_lft forever
2: enp0s25: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP group default qlen 1000
link/ether 5c:b9:01:01:15:28 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
inet 10.46.128.8/24 brd 10.46.128.255 scope global noprefixroute dynamic enp0s25
valid_lft 81719sec preferred_lft 81719sec
inet6 fe80::fef9:1e86:d78d:a1fd/64 scope link noprefixroute
valid_lft forever preferred_lft forever
3: virbr0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc noqueue state DOWN group default qlen 1000
link/ether 52:54:00:ff:23:4d brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
inet 192.168.122.1/24 brd 192.168.122.255 scope global virbr0
valid_lft forever preferred_lft forever
4: virbr0-nic: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc pfifo_fast master virbr0 state DOWN group default qlen 1000
link/ether 52:54:00:ff:23:4d brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
5: docker0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc noqueue state DOWN group default
link/ether 02:42:89:ee:35:ca brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
inet 172.17.0.1/16 scope global docker0
valid_lft forever preferred_lft forever

The firmware is installed
from "modinfo iwlwifi"
firmware: iwlwifi-7260-17.ucode

Ricus
Posts: 2
Joined: 2019/09/20 21:06:02

Re: Centos 7.7 update broke WiFi

Post by Ricus » 2019/09/22 09:24:18

I believe this happened to me as well, but mine died completely.
My Dell xpsl501x has an Intel Centrino wifi card in it that just stopped working a few days ago. I booted into the windows install and it couldn't detect the card either. Prior to that I had been running Centos exclusively though I don't know how to prove it was the 7.7 update,but the update was installed. 5 days ago and the wifi card died since then.

Cliff Williams
Posts: 4
Joined: 2019/09/18 13:06:44

Re: Centos 7.7 update broke WiFi

Post by Cliff Williams » 2019/09/23 11:45:22

Ricus wrote:
2019/09/22 09:24:18
I believe this happened to me as well, but mine died completely.
My Dell xpsl501x has an Intel Centrino wifi card in it that just stopped working a few days ago. I booted into the windows install and it couldn't detect the card either. Prior to that I had been running Centos exclusively though I don't know how to prove it was the 7.7 update,but the update was installed. 5 days ago and the wifi card died since then.
This just sounds like a coinsidence. I just booted into Fedora live and my Wireless card is working there. I guess I will just have to reload and go with Fedora. My main work OS is Windows in a VM so I won't lose that plus most of my other stuff is on sepoerate drives/volumes than the OS. Just time to reconfigure everything.

I am willing to admit that it could be a combination of some of the software/repos I have installed but still not a good result for an update.I am suprised no one has an idea on how to fix it.

ricardomaguiar
Posts: 2
Joined: 2019/09/23 14:35:53

Re: Centos 7.7 update broke WiFi

Post by ricardomaguiar » 2019/09/23 14:41:24

My Wifi Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac It's not installed.

Ricus
Posts: 2
Joined: 2019/09/20 21:06:02

Re: Centos 7.7 update broke WiFi

Post by Ricus » 2019/09/24 18:55:27

This just sounds like a coinsidence.
Seems a bit dismissive of the likeliness that the upgrade caused both problems. Different result, same cause is not coincidence.

I have an interest in seeing this resolved because I have a New wifi card on the way and don't need the same problem with it.

Cliff Williams
Posts: 4
Joined: 2019/09/18 13:06:44

Re: Centos 7.7 update broke WiFi

Post by Cliff Williams » 2019/09/25 12:01:53

Ricus wrote:
2019/09/24 18:55:27
This just sounds like a coinsidence.
Seems a bit dismissive of the likeliness that the upgrade caused both problems. Different result, same cause is not coincidence.

I have an interest in seeing this resolved because I have a New wifi card on the way and don't need the same problem with it.
My point was a software update should not cause a hardware failure. If it doesn't work under one OS and then still doesn't work under another I am not ready to blame CentOS without more evidence. Unless there was an update to the onboard firmware that is either defective or failed mid update. Now if that can be determined then that is quite bad. Only the maintainers could shed some light on that.

Post Reply

Return to “CentOS 7 - Hardware Support”