No NIC on Raspberry PI 3

Issues related to hardware problems
Post Reply
Boyd.ako
Posts: 15
Joined: 2016/06/22 08:49:07
Location: Honolulu, HI
Contact:

No NIC on Raspberry PI 3

Post by Boyd.ako » 2017/08/31 15:12:43

So, I'm using a Raspberry Pi 3 with CentOS-Userland-7-armv7hl-Minimal-1611-RaspberryPi3.img for the install.

The eth0 doesn't seem to be picking up on the DHCP. If I try to

Code: Select all

ifup etho0
I get
Error: Connection activation failed: No suitable device found for this connection.
/etc/udev/rules.d doesn't have the standard NIC rules file that I'm used to. There's only a ipoib rule file. /dev/net only has a
tun
file. I've tried to manually set a static IP via ifconfig and got a
IPV6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
error.

Any ideas?
My noob level: LPIC-2, Sec+ CE, Linux+

lightman47
Posts: 662
Joined: 2014/05/21 20:16:00
Location: Central New York, USA

Re: No NIC on Raspberry PI 3

Post by lightman47 » 2017/08/31 15:34:37

On my C7, it's no longer called eth0, but I'm not running the version you are, nor on a PI. Mine is enp0s25. Perhaps this will help (or not) to discover it's name:

Code: Select all

ls /etc/sysconfig/network-scripts
"Please solve your problems in advance so we can help you more"
- unknown

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 22989
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: No NIC on Raspberry PI 3

Post by TrevorH » 2017/08/31 15:40:54

Or run ip link sh
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

Boyd.ako
Posts: 15
Joined: 2016/06/22 08:49:07
Location: Honolulu, HI
Contact:

Re: No NIC on Raspberry PI 3

Post by Boyd.ako » 2017/09/01 02:33:08

lightman47 wrote:On my C7, it's no longer called eth0, but I'm not running the version you are, nor on a PI. Mine is enp0s25. Perhaps this will help (or not) to discover it's name:

Code: Select all

ls /etc/sysconfig/network-scripts
What you looking for exactly? the ifcfg-eth0 is there. The only other interface script is for loopback



TrevorH wrote:Or run ip link sh
loopback and eth0 show up. Eth0 is No carrier, broadcast, multicast, up with the static IP. Still can't reach anything. Also the lights on the network port isn't on or flashing or anything.
My noob level: LPIC-2, Sec+ CE, Linux+

aks
Posts: 2526
Joined: 2014/09/20 11:22:14

Re: No NIC on Raspberry PI 3

Post by aks » 2017/09/03 17:21:14

Eth0 is No carrier
No link - that's probably the problem.

Post Reply