USB HUB/DEVICE issues

Issues related to hardware problems
serienmorder
Posts: 1
Joined: 2018/04/02 18:59:15

USB HUB/DEVICE issues

Postby serienmorder » 2018/04/02 19:03:17

I'm receiving errors using a USB hub, but I have to use a powered hub since my devices are 20+ feet away with cannon plug connectors. I'm using Centos 7.4.1708. Below is my dmesg.


[ 109.622433] usb 3-4: USB disconnect, device number 2
[ 109.723151] hub 3-4:1.0: activate --> -19
[ 109.876143] usb 3-4: new high-speed USB device number 38 using xhci_hcd
[ 110.040273] usb 3-4: New USB device found, idVendor=0424, idProduct=2517
[ 110.040279] usb 3-4: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
[ 110.040764] hub 3-4:1.0: USB hub found
[ 110.040784] hub 3-4:1.0: 7 ports detected
[ 110.314150] usb 3-4.7: new high-speed USB device number 39 using xhci_hcd
[ 110.387163] usb 3-4.7: device descriptor read/64, error -71
[ 110.488386] usb 3-4-port7: cannot reset (err = -71)
[ 110.689217] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 110.890223] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 111.091238] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 111.292235] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 111.292240] usb 3-4-port7: Cannot enable. Maybe the USB cable is bad?
[ 111.292315] usb 3-4-port7: cannot disable (err = -71)
[ 111.292413] usb 3-4-port7: cannot reset (err = -71)
[ 111.292501] usb 3-4-port7: cannot reset (err = -71)
[ 111.544197] usb 3-4.7: new high-speed USB device number 40 using xhci_hcd
[ 111.617201] usb 3-4.7: device descriptor read/64, error -71
[ 111.740244] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 111.740326] usb 3-4-port7: cannot reset (err = -71)
[ 111.740414] usb 3-4-port7: cannot reset (err = -71)
[ 111.941250] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 112.142259] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 112.142264] usb 3-4-port7: Cannot enable. Maybe the USB cable is bad?
[ 112.215217] usb 3-4.7: new high-speed USB device number 41 using xhci_hcd
[ 112.215293] usb 3-4.7: Device not responding to setup address.
[ 112.416289] usb 3-4.7: Device not responding to setup address.
[ 112.617225] usb 3-4.7: device not accepting address 41, error -71
[ 112.690229] usb 3-4.7: new high-speed USB device number 42 using xhci_hcd
[ 112.690304] usb 3-4.7: Device not responding to setup address.
[ 112.891321] usb 3-4.7: Device not responding to setup address.
[ 113.092239] usb 3-4.7: device not accepting address 42, error -71
[ 113.092289] usb 3-4-port7: cannot disable (err = -71)
[ 113.092299] usb 3-4-port7: unable to enumerate USB device
[ 113.092370] usb 3-4-port7: cannot disable (err = -71)
[ 113.092460] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 113.145358] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 113.401386] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 113.657390] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 113.913383] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 114.169406] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 114.425502] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 114.681420] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 114.937434] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 115.193505] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 115.449532] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 115.705451] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 115.961460] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 116.217467] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 116.473653] hub 3-4:1.0: hub_ext_port_status failed (err = -71)
[ 116.473657] usb 3-4-port6: connect-debounce failed

I have a udev rule for making sure the items always stay powered on. Early on in the project it seemed like the items were going to sleep because they would come on in about 20 seconds after hitting a key, or the eject button on the DVD player. I've tried asking the manufacturer and they aren't helpful in the slightest. I've also found plenty of sites listing issues online with different error codes. Trying their solutions hasn't done anything for me.