IPv6 nat problem on euserv cbci server

Issues related to configuring your network
Post Reply
felschmidt
Posts: 2
Joined: 2019/10/09 07:57:10

IPv6 nat problem on euserv cbci server

Post by felschmidt » 2019/10/09 08:33:41

Hi,

i have a problem on my euserv cbci server (free server found on reddit). I want to use it as IPv6 Gateway but IPv6 nat does not work. I have installed the same config on my lokal raspberry pi with debian and it works but on centos it does not work. Have you any idea why ?

The steps i have done(server name has been changed to srv0000 for security):

Code: Select all

- Enable ssh vpn on server and restart server
vim /etc/ssh/sshd_config

######
#set PermitTunnel to yes
PermitTunnel yes
######
...
reboot

- Start session from my lokal system
[root@client ~]# ssh -f -w 0:0 srv0000.blue.kundencontroller.de true

- Setup tun on client
[root@client ~]# ip addr add fddf:cc87:2e80:d70a::2/64 dev tun0
[root@client ~]# ip link set tun0 up

- Setup tun and nat on server
[root@server ~]# ip addr add fddf:cc87:2e80:d70a::1/64 dev tun0
[root@server ~]# ip link set tun0 up
[root@server ~]# ip6tables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE

- Set test route to linux.org on client and ping
[root@client ~]# ip -6 route add 2606:4700:30::681b:a7db/128 via fddf:cc87:2e80:d70a::1
[root@client ~]# ping6 2606:4700:30::681b:a7db

Reference:
https://www.reddit.com/r/VPS/comments/c ... tle_trick/
https://la11111.wordpress.com/2012/09/2 ... using-ssh/
https://mirrors.bieringer.de/Linux+IPv6 ... ter6..html

felschmidt
Posts: 2
Joined: 2019/10/09 07:57:10

Re: IPv6 nat problem on euserv cbci server

Post by felschmidt » 2019/10/14 15:12:12

Have nobody an idea what i can do ?!? :shock:

Post Reply

Return to “CentOS 7 - Networking Support”