rtl8821ce doesn't work

Issues related to configuring your network
Post Reply
CShoma
Posts: 3
Joined: 2018/04/14 06:39:28
Location: Japan

rtl8821ce doesn't work

Post by CShoma » 2018/04/14 07:01:20

Hello

I recently installed CentOS7 on my Lenovo ThinkPad E570.
However it doesn't connect to network with wifi.

I found that this computer has a rtl8821ce as a wireless device and centos7 doesn't have a driver for it.

Is there any solution?

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 23652
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: rtl8821ce doesn't work

Post by TrevorH » 2018/04/14 12:15:00

Please post the output from lspci -nn | grep -i net or from lsusb if the wireless card is attached internally via USB. We need to see the vendor and device ids that the -n switch lists so that we can see if there is a driver available for that exact model of card.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

CShoma
Posts: 3
Joined: 2018/04/14 06:39:28
Location: Japan

Re: rtl8821ce doesn't work

Post by CShoma » 2018/04/18 04:41:34

Thank you for your replying and I'm sorry that I have neglected this post.

Here is output of both.

$ lspci -nn | grep -i net
04:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 10)
05:00.0 Network controller [0280]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device [10ec:c821]
$ lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 0bda:58db Realtek Semiconductor Corp.
Bus 001 Device 003: ID 0bda:c024 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

I'm happy if you could still look after me.

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 23652
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: rtl8821ce doesn't work

Post by TrevorH » 2018/04/18 14:14:57

05:00.0 Network controller [0280]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device [10ec:c821]
This appear in /usr/share/hwdata/pci.ids as "c821 RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter" so that's yours. However I don't find any packages that supply anything to drive that using yum provides '*10EC*C821*' --enablerepo=elrepo-testing --noplugins nor any variation on that.

What I'd suggest is to raise an RFE ticket on the ELRepo bugtracker and see if they can provide a kmod package to supply a driver for that. They are a third party yum repo that specialize in providing packages for new hardware support that's not currently provided by the RHEL kernel.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

CShoma
Posts: 3
Joined: 2018/04/14 06:39:28
Location: Japan

Re: rtl8821ce doesn't work

Post by CShoma » 2018/04/19 09:44:58

Thank you.

It seems like only what I can do now.

I'll close this topic for now.
Thank you for spending time for me and reading my poor English.

Post Reply