Intel 8260 - Wi-Fi Not Found

Issues related to configuring your network
Post Reply
cklr
Posts: 3
Joined: 2018/05/21 19:14:54

Intel 8260 - Wi-Fi Not Found

Post by cklr » 2018/05/21 19:26:32

I have Centos 7 configure on an Intel machine with the Intel Dual-Band Wireless AC 8260.
When I go into Settings -> Wireless, the following message is displayed:

No Wi-Fi Adapter Found
Make sure you have a wireless adpater plugged and turned on.

When I go to check the driver using lspci -nnk I get:

01:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a)
Subsystem: Intel Corporation Device [8086:0850]
Kernel driver in use: iwlwifi
Kernel modules: iwlwifi

uname -r -> 3.10.0-862.2.3.el7.x86_64

ls -all /lib/firmware/iwlwifi-8* ->
-rw-r--r--. 1 root root 1745176 May 21 14:55 /lib/firmware/iwlwifi-8000C-13.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 2351636 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8000C-16.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 2394060 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8000C-21.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 2120860 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8000C-22.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 2227284 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8000C-27.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 2310116 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8000C-31.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 2448976 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8000C-34.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 2389968 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8265-21.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 1811984 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8265-22.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 2234528 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8265-27.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 2307104 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8265-31.ucode
-rw-r--r--. 1 root root 2440780 Apr 11 03:37 /lib/firmware/iwlwifi-8265-34.ucode

I recently tried to update the *-13 driver in an attempt to get the wifi working.

When I go into Settings -> Network there are entries for the ethernet connections, but none for wireless.

What do I need to do to get the WIFI working ?

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 23205
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Intel 8260 - Wi-Fi Not Found

Post by TrevorH » 2018/05/21 19:59:39

What do you see from dmesg | grep -i iwl ?
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

cklr
Posts: 3
Joined: 2018/05/21 19:14:54

Re: Intel 8260 - Wi-Fi Not Found

Post by cklr » 2018/05/21 21:07:03

dmesg | grep -i iwl =>

[ 7.082378] iwlwifi 0000:01:00.0: irq 130 for MSI/MSI-X
[ 7.110165] iwlwifi 0000:01:00.0: loaded firmware version 34.0.1 op_mode iwlmvm
[ 7.252126] iwlwifi 0000:01:00.0: Detected Intel(R) Dual Band Wireless AC 8260, REV=0x208
[ 7.328236] iwlwifi 0000:01:00.0: base HW address: b8:08:cf:51:7d:ee
[ 7.417908] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'iwl-mvm-rs'

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 23205
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Intel 8260 - Wi-Fi Not Found

Post by TrevorH » 2018/05/21 21:34:57

And the output from ifconfig -a (if net-tools is installed) or ip link show if it isn't.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

cklr
Posts: 3
Joined: 2018/05/21 19:14:54

Re: Intel 8260 - Wi-Fi Not Found

Post by cklr » 2018/05/22 18:00:42

ifconfig -a =>

enp0s20f0u3: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500
inet 192.168.42.43 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.42.255
inet6 fe80::5607:c52:b1b4:fb7d prefixlen 64 scopeid 0x20<link>
inet6 2600:380:9040:8962:dc2f:ed18:dc6c:a73d prefixlen 64 scopeid 0x0<global>
ether c6:25:88:07:65:be txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 105478 bytes 142370654 (135.7 MiB)
RX errors 1 dropped 0 overruns 0 frame 1
TX packets 106649 bytes 12987197 (12.3 MiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

enp0s31f6: flags=4099<UP,BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500
ether 18:db:f2:5b:30:ee txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0
device interrupt 16 memory 0xe1300000-e1320000

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 65536
inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0
inet6 ::1 prefixlen 128 scopeid 0x10<host>
loop txqueuelen 1000 (Local Loopback)
RX packets 24 bytes 1944 (1.8 KiB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 24 bytes 1944 (1.8 KiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

virbr0: flags=4099<UP,BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500
inet 192.168.122.1 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.122.255
ether 52:54:00:4e:fc:ee txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

virbr0-nic: flags=4098<BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500
ether 52:54:00:4e:fc:ee txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

wlp1s0: flags=4098<BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500
ether 2a:5f:c5:00:b0:c2 txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

Post Reply