Using ssl mode, install page not found

Issues related to configuring your network
Post Reply
mahmood
Posts: 85
Joined: 2017/06/04 12:21:09

Using ssl mode, install page not found

Post by mahmood » 2018/09/04 13:19:24

Our website is a subdomain of a main web site and I have enabled the https access. So when I enter https://somewhere.com, I can see the default test page. Prior to that, when it was http and IP address, I was able to install my website. So, at that time, when I entered http://w.x.y.z, I was able to see the install page.

Problem is that, now that I want to install the website in the https mode, I am not able to see the install page. When I enter https://somewhere.com, I get

Code: Select all

Not Found

The requested URL /install was not found on this server.
Before and after entering the URL, the log file sizes are shown below

Code: Select all

[root@localhost snadmin]# ls -l /var/log/httpd/
total 2268
-rw-r--r--. 1 root root  560427 Sep  4 17:02 access_log
-rw-r--r--. 1 root root   43370 Sep  2 03:00 access_log-20180902
-rw-r--r--. 1 root root 1666514 Sep  4 17:36 error_log
-rw-r--r--. 1 root root   16926 Sep  2 03:27 error_log-20180902
-rw-r--r--. 1 root root    5481 Sep  4 17:38 ssl_access_log
-rw-r--r--. 1 root root     260 Sep  2 01:31 ssl_access_log-20180902
-rw-r--r--. 1 root root     526 Sep  4 17:38 ssl_error_log
-rw-r--r--. 1 root root    7267 Sep  4 17:38 ssl_request_log
-rw-r--r--. 1 root root     363 Sep  2 01:31 ssl_request_log-20180902
[root@localhost snadmin]# ls -l /var/log/httpd/
total 2268
-rw-r--r--. 1 root root  560427 Sep  4 17:02 access_log
-rw-r--r--. 1 root root   43370 Sep  2 03:00 access_log-20180902
-rw-r--r--. 1 root root 1666514 Sep  4 17:36 error_log
-rw-r--r--. 1 root root   16926 Sep  2 03:27 error_log-20180902
-rw-r--r--. 1 root root    5624 Sep  4 17:42 ssl_access_log
-rw-r--r--. 1 root root     260 Sep  2 01:31 ssl_access_log-20180902
-rw-r--r--. 1 root root     526 Sep  4 17:38 ssl_error_log
-rw-r--r--. 1 root root    7466 Sep  4 17:42 ssl_request_log
-rw-r--r--. 1 root root     363 Sep  2 01:31 ssl_request_log-20180902
I only see these changes in the files
ssl_access_log

Code: Select all

- - [04/Sep/2018:17:44:43 +0430] "GET / HTTP/1.1" 301 -
- - [04/Sep/2018:17:44:43 +0430] "GET /install HTTP/1.1" 404 205
ssl_request_log

Code: Select all

[04/Sep/2018:17:45:36 +0430]  TLSv1.2 ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256 "GET / HTTP/1.1" -
[04/Sep/2018:17:45:36 +0430]  TLSv1.2 ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256 "GET /install HTTP/1.1" 205

I have to say, that I have defined a virtualhost in sites-available/ as below

Code: Select all

[root@localhost html]# cat /etc/httpd/sites-available/moto.conf
<VirtualHost *:443>
        SSLEngine on
        SSLCertificateFile /home/snadmin/certi/certificate-standard_wildcard.somewhere.crt
        SSLCertificateKeyFile /home/snadmin/certi/certificate-standard_wildcard.somewhere.key
        SSLCertificateChainFile /home/snadmin/certi/intermediate.crt
        <Directory /var/www/html/>
        Options FollowSymLinks
        AllowOverride All
              Order allow,deny
              allow from all
              Require all granted
        </Directory>
        DocumentRoot /var/www/html/
        ServerName somewhere.com
</VirtualHost>

#<VirtualHost *:80>
#        ServerAdmin admin@yourdomain.com
#        DocumentRoot /var/www/html/
#        ServerName your-domain.com
#       ServerAlias www.your-domain.com
#        <Directory /var/www/html/>
#        Options FollowSymLinks
#        AllowOverride All
#                Order allow,deny
#                allow from all
#               Require all granted
#        </Directory>
#</VirtualHost>
Any idea about that?

mahmood
Posts: 85
Joined: 2017/06/04 12:21:09

Re: Using ssl mode, install page not found

Post by mahmood » 2018/09/04 17:28:37

The content of .htaccess is

Code: Select all

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On

AddEncoding gzip .gz
AddEncoding gzip .gzip
<FilesMatch "\.(js.gz|js.gzip)$">
  ForceType text/javascript
</FilesMatch>
<FilesMatch "\.(css.gz|css.gzip)$">
  ForceType text/css
</FilesMatch>

<Files CHANGELOG.txt>
deny from all
</Files>
<Files INSTALL.txt>
deny from all
</Files>
<Files UPDATE.txt>
deny from all
</Files>


RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index\.php
RewriteCond %{REQUEST_URI} !/ow_updates/index\.php
RewriteCond %{REQUEST_URI} !/ow_updates/classes
RewriteCond %{REQUEST_URI} !/ow_cron/run\.php
RewriteCond %{REQUEST_URI} !/ow_cron/run\.php
RewriteCond %{REQUEST_URI} !/e500\.php
RewriteCond %{REQUEST_URI} !/captcha\.php
#RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.php|\.html|\.htm|\.xml|\.feed|robots\.txt|\.raw|/[^.]*)$  [NC]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} (/|\.php|\.html|\.htm|\.xml|\.feed|robots\.txt|\.raw|/[^.]*)$  [NC]
RewriteRule (.*) index.php
~
I think I have to add some conditions for the https. However, don't know how. I also didn't find a clear example for that.

Post Reply