Proble with wifi

Issues related to configuring your network
Post Reply
geekCode
Posts: 1
Joined: 2019/05/14 04:46:08

Proble with wifi

Post by geekCode » 2019/05/14 04:54:29

I recently installed centos 7 and I am unable to connect to my wifi network.
Below is output from few commands I ran referring to other posts,

Code: Select all

[root@localhost Desktop]# lspci -nn | grep -i net
00:19.0 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation Ethernet Connection I218-LM [8086:155a] (rev 04)
02:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM43228 802.11a/b/g/n [14e4:4359]

Code: Select all

[root@localhost Desktop]# lsusb.py
usb1            1d6b:0002 09  2.00  480MBit/s 0mA 1IFs (Linux 3.10.0-327.el7.x86_64 xhci-hcd xHCI Host Controller 0000:00:14.0) hub
 1-3            0424:2134 09  2.10  480MBit/s 0mA 1IFs (SMSC USB2134B) hub
  1-3.2         0a5c:21f1 ff  2.00   12MBit/s 0mA 4IFs (Broadcom Corp BCM20702A0 40F02F00E239)
 1-4            03f0:a407 00  2.00   12MBit/s 100mA 2IFs (HP HP Link-5 micro dongle)
 1-7            04ca:7024 ef  2.00  480MBit/s 500mA 2IFs (DDFQA019I5O4NP HP HD Webcam)
usb2            1d6b:0003 09  3.00 5000MBit/s 0mA 1IFs (Linux 3.10.0-327.el7.x86_64 xhci-hcd xHCI Host Controller 0000:00:14.0) hub
 2-3            0424:5534 09  3.00 5000MBit/s 0mA 1IFs (SMSC USB5534B) hub
usb3            1d6b:0002 09  2.00  480MBit/s 0mA 1IFs (ehci_hcd 0000:00:1d.0) hub
 3-1            8087:8000 09  2.00  480MBit/s 0mA 1IFs (Intel Corp.) hub

Code: Select all

[root@localhost Desktop]# nmcli d
DEVICE      TYPE      STATE      CONNECTION 
virbr0      bridge    connected  virbr0     
enp0s25     ethernet  connected  enp0s25    
virbr0-nic  tap       connected  virbr0-nic 
lo          loopback  unmanaged  --    

User avatar
toracat
Forum Moderator
Posts: 7355
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US
Contact:

Re: Proble with wifi

Post by toracat » 2019/05/14 05:12:24

Broadcom WLAN adapters such as BCM43228 are not supported. You have two choices here to get the driver. One is to build wl-kmod following ELRepo's instructions. Another is to install akmod-wl drivers module from RPM Fusion.
CentOS Forum FAQ

Post Reply