Can’t run installer

Issues related to applications and software problems and general support
Post Reply
iandixon
Posts: 2
Joined: 2019/11/03 15:32:25

Can’t run installer

Post by iandixon » 2019/11/03 15:38:55

After downloading the installer for centos 8, I get the following error: section %packages does not end with %end. I’m running this on a VMware workstation VM. Any ideas?

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 27127
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Can’t run installer

Post by TrevorH » 2019/11/03 16:18:09

Yes. Don't use the VMWare "Wizard" thing to create your VM. It tries to pass an old format kickstart file to the installer to customise the install and it's broken. Just do an install without any assistance - i.e create the VM with cpus and RAM and disk then attach the iso file to it as a DVD and then boot it up.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
CentOS 5 has been EOL for nearly 3 years and should no longer be used for anything!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

anthonynorth
Posts: 7
Joined: 2019/11/01 17:21:30
Location: Brighton, UK

Re: Can’t run installer

Post by anthonynorth » 2019/11/03 18:44:32

Create the VM as usual but don't check the box that says "Start VM after creation". Then go in to the VM -> settings menu and you will see a CD/DVD device mapped to a file called autoinst.iso. Just remove that and then power up your machine and it will install fine.

iandixon
Posts: 2
Joined: 2019/11/03 15:32:25

Re: Can’t run installer

Post by iandixon » 2019/11/03 19:19:21

Thank you, that worked.

Post Reply

Return to “CentOS 8 - General Support”