AMD CPU model - this hardware has not undergone upstream testing

Issues related to hardware problems
Post Reply
macpheeb
Posts: 9
Joined: 2015/04/07 16:53:04

AMD CPU model - this hardware has not undergone upstream testing

Post by macpheeb » 2019/08/01 13:48:19

Got the above error after installing 3.10.0-957.27.2.el7.x86_64 and rebooting.
References elsewhere suggest that this is normally a non-fatal error, but my boot hung, with no further disk i/o seen.
Given that I sometimes get unrelated intermittent hangs while booting, this might be a coincidence, but tried a couple of times, and same each time.

Anyone else seeing this?

Athlon(tm) II X2 215 Processor (fam: 10, model: 06, stepping: 02)

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 26971
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: AMD CPU model - this hardware has not undergone upstream testing

Post by TrevorH » 2019/08/01 14:40:00

Check the other console and see if it is just a GUI problem - e.g. ctrl-alt-F2
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
CentOS 6 goes EOL sooner rather than later, get upgrading!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

aptiva
Posts: 1
Joined: 2019/08/12 21:23:09

Re: AMD CPU model - this hardware has not undergone upstream testing

Post by aptiva » 2019/08/12 21:34:17

macpheeb wrote:
2019/08/01 13:48:19
Got the above error after installing 3.10.0-957.27.2.el7.x86_64 and rebooting.
References elsewhere suggest that this is normally a non-fatal error, but my boot hung, with no further disk i/o seen.
Given that I sometimes get unrelated intermittent hangs while booting, this might be a coincidence, but tried a couple of times, and same each time.

Anyone else seeing this?

Athlon(tm) II X2 215 Processor (fam: 10, model: 06, stepping: 02)
Yep, same issue here.
Spotted the same identical message at every boot, since installing kernel 3.10.0-957.27.2.el7.x86_64.
Apart form that, though, no tangible issues detected.

AMD A8-7410 APU with AMD Radeon R5 Graphics (family: 22, model: 48, stepping: 1)

macpheeb
Posts: 9
Joined: 2015/04/07 16:53:04

Re: AMD CPU model - this hardware has not undergone upstream testing

Post by macpheeb » 2019/08/15 10:54:32

This looks like it was a false alarm, as my most recent boot has been fine, with no issues.

Post Reply

Return to “CentOS 7 - Hardware Support”