Does not detect disks during installation - LSI Logic controller

Issues related to hardware problems
Post Reply
oSAlj
Posts: 12
Joined: 2019/10/26 12:32:19

Does not detect disks during installation - LSI Logic controller

Post by oSAlj » 2019/11/05 21:28:19

Hi,
today I bought an HP Z600 computer which I will devote to the server. The computer has a RAID controller LSI Logic model SAS3041E-HP.

Why does the installation program not see my disks connected to this controller? Do I need additional software? This is my first controller and I thought that installing CentOS 8 would detect my disks

___________________________________________________
EDIT:
___________________________________________________

The CentOS 7 installation program has detected the controller and disks

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 27127
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Does not detect disks during installation - LSI Logic controller

Post by TrevorH » 2019/11/05 22:59:44

Sounds like it'll be one of the controllers that Red Hat decided not to support in RHEL 8. The RHEL Release Notes have a list.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
CentOS 5 has been EOL for nearly 3 years and should no longer be used for anything!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

oSAlj
Posts: 12
Joined: 2019/10/26 12:32:19

Re: Does not detect disks during installation - LSI Logic controller

Post by oSAlj » 2019/11/06 00:14:20

Can I create a pendrive with the system installation and add drivers to this controller to the pendrive with install?

User avatar
toracat
Forum Moderator
Posts: 7386
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US
Contact:

Re: Does not detect disks during installation - LSI Logic controller

Post by toracat » 2019/11/06 01:05:13

See the "Known issues" section of the CentOS 8 Release Notes that starts with "Support for some adapters has been removed.." You need to find out the vendor:device ID pairing of your controller and file a request for a DUD with ELRepo.
CentOS Forum FAQ

oSAlj
Posts: 12
Joined: 2019/10/26 12:32:19

Re: Does not detect disks during installation - LSI Logic controller

Post by oSAlj » 2019/11/06 07:14:48

My controller is 1c: 00.0 SCSI storage controller [0100]: Broadcom / LSI SAS1064ET PCI-Express Fusion-MPT SAS [1000: 0056] (rev 08)
  and I didn't find it on this list, but I found SAS1064R on this list.

This computer is to be a KVM server and I want to install on it CentOS8 as a host system. There is no point in installing CentOS7 as a host?

As guest systems, I will also install CentOS8. Maybe one guest system will have CentOS7 installed.

User avatar
toracat
Forum Moderator
Posts: 7386
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US
Contact:

Re: Does not detect disks during installation - LSI Logic controller

Post by toracat » 2019/11/06 23:17:31

Unless I'm mistaken, device [1000: 0056] is indeed supported by the mptsas driver in the CentOS-8 GA kernel (4.18.0-80). So not sure why it is not detected.

In any event you may want to try using the DUD image from ELRepo to install CentOS-8.

https://elrepo.org/linux/dud/el8/x86_64 ... elrepo.iso
CentOS Forum FAQ

tunk
Posts: 619
Joined: 2017/02/22 15:08:17

Re: Does not detect disks during installation - LSI Logic controller

Post by tunk » 2019/11/06 23:35:01

You may also need to setup the disks in the controller.
I don't know about this work station, but normally you enter the
raid card setup during boot with CRTL plus a key combination.

oSAlj
Posts: 12
Joined: 2019/10/26 12:32:19

Re: Does not detect disks during installation - LSI Logic controller

Post by oSAlj » 2019/11/07 18:01:22

I have this DUD image on the second flash drive.
Normally boot from a USB stick with CentOS8 installation? Later I connect a second flash drive? I have never used such solutions

___________________________________
EDIT:
___________________________________
Ok, I know how to use it. The installer has detected disks connected to the controller.
Today I will carry out the installation and see if everything works properly

Post Reply

Return to “CentOS 8 - Hardware Support”