wireless internet connection

General support questions including new installations

wireless internet connection

Postby luniks » 2008/05/22 19:47:56

Hi,
I am trying to activate wireless internet connection on Sony VGN-A190 laptop - CentOS 5.1.
WIRELESS LAN switch on laptop is on.

Hre is what I did:
[root@localhost ~]# lsmod|grep ipw
ipw2200 137769 0
ieee80211 33417 1 ipw2200

[root@localhost ~]# dmesg |grep ipw
ipw2200: Intel(R) PRO/Wireless 2200/2915 Network Driver, 1.2.0kmprq
ipw2200: Copyright(c) 2003-2006 Intel Corporation
ipw2200: Detected Intel PRO/Wireless 2200BG Network Connection
ipw2200: Detected geography ZZM (11 802.11bg channels, 0 802.11a channels)
[root@localhost ~]#

I went to "System -> Administration -> Network"
at "Network Configuration" I was trying to activate

eth1 type wireless and I got this error:

Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
SET failed on device eth1 ; Invalid argument.

Determining IP information for eth1... failed; no link present. Check cable?

Btw. My other wireless Windows PC has working wireless access.

What should I do?
luniks
 
Posts: 12
Joined: 2008/05/17 22:29:29

Re: wireless internet connection

Postby gerald_clark » 2008/05/22 19:52:50

Use the search button on the top of the page, and enter ipw2200.

I think you will find that you need to download the firmware for the interface.
gerald_clark
 
Posts: 7178
Joined: 2005/08/05 15:19:54
Location: Northern Illinois, USA

Re: wireless internet connection

Postby luniks » 2008/05/23 03:08:27

I have already downloaded firmware long time ago
# yum install ipw2200-firmware


[root@localhost ~]# dmesg | grep -i ipw2200
ipw2200: Intel(R) PRO/Wireless 2200/2915 Network Driver, 1.2.0kmprq
ipw2200: Copyright(c) 2003-2006 Intel Corporation
ipw2200: Detected Intel PRO/Wireless 2200BG Network Connection
ipw2200: Detected geography ZZM (11 802.11bg channels, 0 802.11a channels)

[root@localhost ~]# more ifcfg-Wireless
ifcfg-Wireless: No such file or directory

[root@localhost ~]# /sbin/lsmod | grep ipw
ipw2200 137769 0
ieee80211 33417 1 ipw2200

[root@localhost ~]# /sbin/iwconfig eth1
eth1 unassociated ESSID:"NETGEAR" Nickname:"localhost.localdomain"
Mode:Managed Channel=0 Access Point: Not-Associated
Bit Rate=0 kb/s Tx-Power=20 dBm Sensitivity=8/0
Retry limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:92 Missed beacon:0


[root@localhost ~]# iwlist eth1 scan
eth1 Scan completed :
Cell 01 - Address: 00:09:5B:53:EF:2A
ESSID:"NETGEAR"
Protocol:IEEE 802.11g
Mode:Master
Channel:11
Encryption key:off
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 6 Mb/s; 9 Mb/s
11 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s
Quality=86/100 Signal level=-43 dBm
Extra: Last beacon: 30ms ago
Cell 02 - Address: 00:40:96:57:46:CB
ESSID:""
Protocol:IEEE 802.11b
Mode:Master
Channel:11
Encryption key:off
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s
Quality=31/100 Signal level=-81 dBm
Extra: Last beacon: 1788ms ago
Cell 03 - Address: 00:15:E9:69:FD:C2
ESSID:"dlink"
Protocol:IEEE 802.11bg
Mode:Master
Channel:6
Encryption key:off
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 9 Mb/s; 11 Mb/s
6 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s
Quality=37/100 Signal level=-78 dBm
Extra: Last beacon: 4805ms ago
Cell 04 - Address: 00:18:F8:CC:4E:81
ESSID:"linksys_SES_22166"
Protocol:IEEE 802.11bg
Mode:Master
Channel:6
Encryption key:on
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 6 Mb/s; 9 Mb/s
11 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s
Quality=42/100 Signal level=-75 dBm
IE: WPA Version 1
Group Cipher : TKIP
Pairwise Ciphers (1) : TKIP
Authentication Suites (1) : PSK
Extra: Last beacon: 509ms ago

[root@localhost ~]#

when I go to
System -> Administration -> Network

at "Network Configuration" I am trying to activate
eth1 type wireless and I get this error:
system-config-network:
Cannot activate network device eth1!
Determining IP information for eth1... failed; no link present. Check cable?

What am I missing?
luniks
 
Posts: 12
Joined: 2008/05/17 22:29:29

Re: wireless internet connection

Postby luniks » 2008/05/23 16:17:27

Help please.
luniks
 
Posts: 12
Joined: 2008/05/17 22:29:29

Re: wireless internet connection

Postby luniks » 2008/05/24 15:08:12

Nobody knows what this error mean?

Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
SET failed on device eth1 ; Invalid argument.

Determining IP information for eth1... failed; no link present. Check cable?
luniks
 
Posts: 12
Joined: 2008/05/17 22:29:29

Re: wireless internet connection

Postby AlanBartlett » 2008/05/24 21:14:17

I am sorry but as I do not own that specific hardware I am unable to look into your issue or advise you what to do.

Perhaps some other community member who regularly uses a similar wireless set up may be able to assist?
User avatar
AlanBartlett
Forum Moderator
 
Posts: 8975
Joined: 2007/10/22 11:30:09
Location: ~/Earth/UK/England/Suffolk

Re: wireless internet connection

Postby azhao » 2008/10/09 03:19:20

luniks wrote:
I have already downloaded firmware long time ago
# yum install ipw2200-firmware


[root@localhost ~]# dmesg | grep -i ipw2200
ipw2200: Intel(R) PRO/Wireless 2200/2915 Network Driver, 1.2.0kmprq
ipw2200: Copyright(c) 2003-2006 Intel Corporation
ipw2200: Detected Intel PRO/Wireless 2200BG Network Connection
ipw2200: Detected geography ZZM (11 802.11bg channels, 0 802.11a channels)

[root@localhost ~]# more ifcfg-Wireless
ifcfg-Wireless: No such file or directory

[root@localhost ~]# /sbin/lsmod | grep ipw
ipw2200 137769 0
ieee80211 33417 1 ipw2200

[root@localhost ~]# /sbin/iwconfig eth1
eth1 unassociated ESSID:"NETGEAR" Nickname:"localhost.localdomain"
Mode:Managed Channel=0 Access Point: Not-Associated
Bit Rate=0 kb/s Tx-Power=20 dBm Sensitivity=8/0
Retry limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:92 Missed beacon:0


[root@localhost ~]# iwlist eth1 scan
eth1 Scan completed :
Cell 01 - Address: 00:09:5B:53:EF:2A
ESSID:"NETGEAR"
Protocol:IEEE 802.11g
Mode:Master
Channel:11
Encryption key:off
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 6 Mb/s; 9 Mb/s
11 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s
Quality=86/100 Signal level=-43 dBm
Extra: Last beacon: 30ms ago
Cell 02 - Address: 00:40:96:57:46:CB
ESSID:""
Protocol:IEEE 802.11b
Mode:Master
Channel:11
Encryption key:off
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s
Quality=31/100 Signal level=-81 dBm
Extra: Last beacon: 1788ms ago
Cell 03 - Address: 00:15:E9:69:FD:C2
ESSID:"dlink"
Protocol:IEEE 802.11bg
Mode:Master
Channel:6
Encryption key:off
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 9 Mb/s; 11 Mb/s
6 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s
Quality=37/100 Signal level=-78 dBm
Extra: Last beacon: 4805ms ago
Cell 04 - Address: 00:18:F8:CC:4E:81
ESSID:"linksys_SES_22166"
Protocol:IEEE 802.11bg
Mode:Master
Channel:6
Encryption key:on
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 6 Mb/s; 9 Mb/s
11 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s
Quality=42/100 Signal level=-75 dBm
IE: WPA Version 1
Group Cipher : TKIP
Pairwise Ciphers (1) : TKIP
Authentication Suites (1) : PSK
Extra: Last beacon: 509ms ago

[root@localhost ~]#

when I go to
System -> Administration -> Network

at "Network Configuration" I am trying to activate
eth1 type wireless and I get this error:
system-config-network:
Cannot activate network device eth1!
Determining IP information for eth1... failed; no link present. Check cable?
What am I missing?


I am having the very similar issue & I had looked everywhere for solutions and none of them works.

The wireless driver works out of the box on Ubuntu on the same though.
azhao
 
Posts: 1
Joined: 2008/10/09 03:01:40

Re: wireless internet connection

Postby toracat » 2008/10/09 04:20:29

User avatar
toracat
Forum Moderator
 
Posts: 6695
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US


Return to CentOS 5 - General Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests