CentOS 5.2 NFS network install not working

General support questions including new installations

CentOS 5.2 NFS network install not working

Postby akyl » 2008/11/26 09:27:00

Hello,

I want to install an IBM Blade server in an IBM Blade Center with CentOS 5.2.
I have the CentOS DVD iso on an other server in the same subnet. I tried to do an NFS install but it doesn't work.
According to the RedHat Enterprise Linux Installation Guide I exported the directory with the ISO with the following entry in the /etc/exports file: /export/directory *(ro,no_root_squash)

I can mount the NFS share from an other installed Blade Server in the same subnet (not the server where the ISO resides) but I get the error message during install that the directory could not be mounted from the server.
I also tried to do an http install but the server also can't load the necessary files. From the other server in the subnet I can load the files with lynx without problems.

Has anyone an idea what can be the problem?

Thanks in advance!

Ren?
akyl
 
Posts: 10
Joined: 2008/03/04 08:54:53

CentOS 5.2 NFS network install not working

Postby toracat » 2008/11/26 12:47:25

Are you sure the path is correct?

Server
Directory

Replace the i386 with x86_64 if 64-bit. Otherwise the installer will not find the files.
User avatar
toracat
Forum Moderator
 
Posts: 6988
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US

Re: CentOS 5.2 NFS network install not working

Postby akyl » 2008/11/26 14:21:10

Yeah, the path was correct!

I found a solution for the problem!
It was the VLAN configuration on the blade switch!

I thought the configuration was done by someone else but it wasn't!

I added the ports to the right VLAN and it works!
Next time I will have a look at the config before I start an installation! ;-)

Thanks!

Greetings!
akyl
 
Posts: 10
Joined: 2008/03/04 08:54:53

Re: CentOS 5.2 NFS network install not working

Postby toracat » 2008/11/26 15:22:40

Glad to hear you've sorted that out. Thanks for reporting back.
User avatar
toracat
Forum Moderator
 
Posts: 6988
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US


Return to CentOS 5 - General Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest