KVM-QEMU VM doesn't start after upgrading from 6.0 to 6.1

General support questions

KVM-QEMU VM doesn't start after upgrading from 6.0 to 6.1

Postby emiliosic » 2011/12/13 00:34:56

After upgrading from 6.0 to 6.1; a KVM-QEMU that was originally installed with CentOS 6.0 doesn't start after the upgrade:

virsh # start fsw
error: Failed to start domain fsw
error: internal error process exited while connecting to monitor: char device redirected to /dev/pts/1
Using CPU model "cpu64-rhel6"
Using CPU model "cpu64-rhel6"
Using CPU model "cpu64-rhel6"
Using CPU model "cpu64-rhel6"
pc_init1: vmware_vga support is not compiled in
Unknown ramblock "vmsvga.fifo", cannot accept migration
qemu: warning: error while loading state for instance 0x0 of device 'ram'
load of migration failed


# yum list | grep kvm
qemu-kvm.x86_64 2:0.12.1.2-2.160.el6_1.8 @updates
qemu-kvm-tools.x86_64 2:0.12.1.2-2.160.el6_1.8 @updates

# uname -a
Linux kvmhost 2.6.32-131.21.1.el6.x86_64 #1 SMP Tue Nov 22 19:48:09 GMT 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

libvirrt/qemu log for the VM (domain):

2011-12-12 19:27:03.212: starting up
LC_ALL=C PATH=/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin QEMU_AUDIO_DRV=none /usr/libexec/qemu-kvm -S -M rhel6.0.0 -enable-kvm -m 512 -smp 4,sockets=4,cores=1,threads=1 -name fsw -uuid 93d50e25-5667-6005-b637-64fa3c099e2b -nodefconfig -nodefaults -chardev socket,id=charmonitor,path=/var/lib/libvirt/qemu/fsw.monitor,server,nowait -mon chardev=charmonitor,id=monitor,mode=control -rtc base=utc -drive file=/var/lib/libvirt/images/fsw.img,if=none,id=drive-virtio-disk0,format=raw,cache=none -device virtio-blk-pci,bus=pci.0,addr=0x5,drive=drive-virtio-disk0,id=virtio-disk0,bootindex=1 -drive if=none,media=cdrom,id=drive-ide0-1-0,readonly=on,format=raw -device ide-drive,bus=ide.1,unit=0,drive=drive-ide0-1-0,id=ide0-1-0 -netdev tap,fd=22,id=hostnet0,vhost=on,vhostfd=24 -device virtio-net-pci,netdev=hostnet0,id=net0,mac=52:54:00:db:e2:63,bus=pci.0,addr=0x3 -chardev pty,id=charserial0 -device isa-serial,chardev=charserial0,id=serial0 -usb -device usb-tablet,id=input0 -vnc 127.0.0.1:0 -vga vmware -incoming fd:20 -device virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x6
char device redirected to /dev/pts/1
Using CPU model "cpu64-rhel6"
Using CPU model "cpu64-rhel6"
Using CPU model "cpu64-rhel6"
Using CPU model "cpu64-rhel6"
pc_init1: vmware_vga support is not compiled in
Unknown ramblock "vmsvga.fifo", cannot accept migration
qemu: warning: error while loading state for instance 0x0 of device 'ram'
load of migration failed
2011-12-12 19:27:06.423: shutting down

Within the VM's XML definition; of course there is:

emiliosic
 
Posts: 1
Joined: 2011/12/13 00:22:34

KVM-QEMU VM doesn't start after upgrading from 6.0 to 6.1

Postby pschaff » 2011/12/15 00:40:20

My googling is not turning up much, and I'm not a KVM user, but if no help turns up here you might try the CentOS Virtualization mailing list. If you find a solution there please post back here.

Did find this upstream bug. Make sure you have all available updates installed. If it is a new regression it may warrant a new bug report.
pschaff
Retired Moderator
 
Posts: 18277
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America


Return to CentOS 6 - General Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests