[SOLVED] Problems installing phpize and php-config for Xdebug

Issues related to software problems.

[SOLVED] Problems installing phpize and php-config for Xdebug

Postby miked_187 » 2010/08/03 23:25:04

Code: Select all
# yum install php-devel
Loaded plugins: fastestmirror
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * addons: centos.mirrors.tds.net
 * base: centos.mirrors.tds.net
 * extras: mirror.chpc.utah.edu
 * updates: centos.mirrors.tds.net
Setting up Install Process
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package php-devel.i386 0:5.1.6-27.el5 set to be updated
--> Processing Dependency: php = 5.1.6-27.el5 for package: php-devel
--> Finished Dependency Resolution
php-devel-5.1.6-27.el5.i386 from base has depsolving problems
  --> Missing Dependency: php = 5.1.6-27.el5 is needed by package php-devel-5.1.6-27.el5.i386 (base)
Error: Missing Dependency: php = 5.1.6-27.el5 is needed by package php-devel-5.1.6-27.el5.i386 (base)
 You could try using --skip-broken to work around the problem
 You could try running: package-cleanup --problems
                        package-cleanup --dupes
                        rpm -Va --nofiles --nodigest
The program package-cleanup is found in the yum-utils package.


The dependencies issue makes sense since I'm running PHP 5.2.13, but I'm not sure how to work around this problem. Could use a pointer, or a point in the right direction. Appreciate any help
miked_187
 
Posts: 12
Joined: 2010/07/23 20:06:55

[SOLVED] Problems installing phpize and php-config for Xdebu

Postby pschaff » 2010/08/04 02:03:52

You need to get php-devel from the same source and of the same version as your non-standard PHP.
pschaff
Retired Moderator
 
Posts: 18277
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America

Re: Problems installing phpize and php-config for Xdebug

Postby miked_187 » 2010/08/04 14:37:03

5.2.13 is non standard?? anyhow, here was the solution

went to Jason Litka's Utterramblings repos @ http://www.jasonlitka.com/yum-repository/ and followed the instructions

then yum update worked as advertised
miked_187
 
Posts: 12
Joined: 2010/07/23 20:06:55

Re: [SOLVED] Problems installing phpize and php-config for Xdebug

Postby pschaff » 2010/08/04 20:07:45

Perhaps non-CentOS would have been a better way to put it. Anyway, thanks for reporting back. Marking the topic [SOLVED] for posterity.
pschaff
Retired Moderator
 
Posts: 18277
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America

Re: [SOLVED] Problems installing phpize and php-config for Xdebug

Postby miked_187 » 2010/08/04 20:37:22

got it, thanks for the thread title update
miked_187
 
Posts: 12
Joined: 2010/07/23 20:06:55


Return to CentOS 5 - Software Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests