Internet sites not working in FF browser / CentOS

Issues related to configuring your network

Internet sites not working in FF browser / CentOS

Postby mobilpress » 2011/07/20 09:48:38

I need small help. I installed CentOS. NetworkManager successfully installed and launched. I can ping any IP from terminal but I can't open any site in browser except 127.0.0.1 I can't open IP of the modem 192.168.1.1 in browser also.

The results of some commands:

ifconfig
eth0 Link encap: Ethernet HWaddr 7D:60:00:00:00:00
inet addr: 192.168.1.5 Bcast: 192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::7f60:ff:fe00:0/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:58 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:49 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:3640 (3.5 KiB) TX bytes:8862 (8.6 KiB)
Interrupt:50 Base address:0xdead

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:1572 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1572 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

====================
nslookup google.com
connection timed out; no servers could be reached
====================
ping google.com
ping: unknown host google.com
====================
curl -l google.com
curl: (6) Couldn't resolve host 'google.com'



Any ideas?
mobilpress
 
Posts: 3
Joined: 2011/07/20 09:43:06

Re: Internet sites not working in FF browser / CentOS

Postby TrevorH » 2011/07/20 13:05:08

I found at least one hit on google that says that a SIS network card with that weird "0xdead" memory address cannot handle an MTU of 1500 and it needs to be set to 1436 or less. That article recommended 1024.
User avatar
TrevorH
Forum Moderator
 
Posts: 9130
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Internet sites not working in FF browser / CentOS

Postby foxb » 2011/07/20 14:34:41

Nameservers?

cat /etc/resolv.conf
foxb
 
Posts: 1914
Joined: 2006/04/20 19:03:33
Location: Montreal/QC

Re: Internet sites not working in FF browser / CentOS

Postby mobilpress » 2011/07/20 16:30:15

I wrote DNS1 and DNS2 in /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 which I received from Internet provider:
DNS1=82.209.253.4
DNS2=193.232.248.2

Now:
cat /etc/resolv.conf
nameserver 82.209.253.4
nameserver 193.232.248.2

ping google.com
OK 0%packet loss etc.

nslookup google.com
Server: 82.209.253.4
Address: 82.209.253.4#53

Non-authoritative answer:
Name: google.com
Address: 74.125.39.103
etc.....................................

curl -l google.com

No any answer :-(

And the browsing from Firefox not working as before.
mobilpress
 
Posts: 3
Joined: 2011/07/20 09:43:06

Re: Internet sites not working in FF browser / CentOS

Postby TrevorH » 2011/07/20 21:09:43

So you can ping and use nslookup both of which use small packets that probably don't use the entire 1500 byte MTU that you had set before. Did you try reducing the MTU to a smaller value? Try `ifconfig eth0 mtu 1024` and see if that helps. If it works then try halfway between 1024 and 1500 and keep trying halfway values until you narrow it down to a workable value that's as big as it can be.
User avatar
TrevorH
Forum Moderator
 
Posts: 9130
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Internet sites not working in FF browser / CentOS

Postby mobilpress » 2011/07/20 21:49:03

Tested to change MTU.

No success.
mobilpress
 
Posts: 3
Joined: 2011/07/20 09:43:06

Re: Internet sites not working in FF browser / CentOS

Postby TrevorH » 2011/07/20 22:43:25

Post the output from the getinfo.sh script that can be found in the FAQ section of this forum

[Moderator edit: Add link for the convenience of the OP. :-) ]
User avatar
TrevorH
Forum Moderator
 
Posts: 9130
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK


Return to CentOS 5 - Networking Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests