usb0 not created / udev problems

Issues related to configuring your network

usb0 not created / udev problems

Postby gopher2x » 2012/05/22 17:42:39

hello everyone - this is my first time using centOS - i am in need of some help.
I have a motorola mototrbo radio modem attached via USB.
device insertion is recognized but the device is not recognized

Code: Select all
 kernel: usb 4-2: new full speed USB device using ohci_hcd and address 2
 kernel: usb 4-2: no configuration chosen from 1 choice

lsusb shows the following for the device

Bus 004 Device 002: ID 0cad:1021 Motorola CGISS
Device Descriptor:
  bLength                18
  bDescriptorType         1
  bcdUSB               2.00
  bDeviceClass            2 Communications
  bDeviceSubClass         0
  bDeviceProtocol         0
  bMaxPacketSize0         8
  idVendor           0x0cad Motorola CGISS
  idProduct          0x1021
  bcdDevice            1.00
  iManufacturer           1 Motorola Solutions Corporation
  iProduct                2 Motorola Solutions LTD De
  iSerial                 3 038TJE0514
  bNumConfigurations      1
  Configuration Descriptor:
    bLength                 9
    bDescriptorType         2
    wTotalLength           67
    bNumInterfaces          2
    bConfigurationValue     1
    iConfiguration          0
    bmAttributes         0xc0
      Self Powered
    MaxPower                4mA
    Interface Descriptor:
      bLength                 9
      bDescriptorType         4
      bInterfaceNumber        0
      bAlternateSetting       0
      bNumEndpoints           1
      bInterfaceClass         2 Communications
      bInterfaceSubClass      2 Abstract (modem)
      bInterfaceProtocol    255 Vendor Specific (MSFT RNDIS?)
      iInterface              0
      CDC Header:
        bcdCDC               1.10
      CDC Call Management:
        bmCapabilities       0x00
        bDataInterface          0
      CDC ACM:
        bmCapabilities       0x00
      CDC Union:
        bMasterInterface        0
        bSlaveInterface         1
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x81  EP 1 IN
        bmAttributes            3
          Transfer Type            Interrupt
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0008  1x 8 bytes
        bInterval              10
    Interface Descriptor:
      bLength                 9
      bDescriptorType         4
      bInterfaceNumber        1
      bAlternateSetting       0
      bNumEndpoints           2
      bInterfaceClass        10 CDC Data
      bInterfaceSubClass      0 Unused
      bInterfaceProtocol      0
      iInterface              0
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x03  EP 3 OUT
        bmAttributes            2
          Transfer Type            Bulk
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0040  1x 64 bytes
        bInterval               0
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x82  EP 2 IN
        bmAttributes            2
          Transfer Type            Bulk
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0040  1x 64 bytes
        bInterval               0


When i plug the radio into my debian based box its properly brings up usb0

usb 7-4: new full speed USB device number 7 using ohci_hcd
rndis_host 7-4:1.0: RNDIS_MSG_QUERY(0x00010202) failed, -47
rndis_host 7-4:1.0: usb0: register 'rndis_host' at usb-0000:00:16.0-4

heres what it supposed to bring up
Code: Select all
usb0      Link encap:Ethernet  HWaddr 0a:00:3e:e0:65:45
         inet addr:192.168.10.2  Bcast:192.168.10.255  Mask:255.255.255.0
         inet6 addr: fe80::800:3eff:fee0:6545/64 Scope:Link
         UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
         RX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
         TX packets:51 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
         collisions:0 txqueuelen:1000
         RX bytes:598 (598.0 B)  TX bytes:12267 (12.2 KB)


and the modules its loadings
lsmod | grep usb
usbnet                 26212  3 rndis_wlan,rndis_host,cdc_ether

SOO

how can i get my cent os distro to see this thing?
system is
2.6.18-308.4.1.el5PAE #1 SMP Tue Apr 17 17:47:38 EDT 2012 i686 athlon i386 GNU/Linux
CentOS release 5.8 (Final)

any help would be greatly appreciated :)
gopher2x
 
Posts: 1
Joined: 2012/05/22 17:09:40

usb0 not created / udev problems

Postby pschaff » 2012/05/22 20:58:03

Welcome to the CentOS fora. Please see the recommended reading for new users linked in my signature, and provide more information about your system by running "./getinfo.sh" and showing us the output file.
pschaff
Retired Moderator
 
Posts: 18277
Joined: 2006/12/13 20:15:34
Location: Tidewater, Virginia, North America


Return to CentOS 5 - Networking Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests