old pentium 233 with 127MB RAM run OpenBSD but can not run CentOS

Issues related to hardware problems
mfaridi
Posts: 1
Joined: 2010/06/06 14:58:27
Contact:

old pentium 233 with 127MB RAM run OpenBSD but can not run CentOS

Postby mfaridi » 2010/06/06 15:17:34

I have old pentium 233 with 127MB of RAM and install on it OpenBSD 4.6 with Fluxbox and it work for me good and I run Snort and Apache and squid and nagios on it and all of them work good and I do not have problem , so I want test CentOS and I go download CentOS 5.5 DVD and start install it on this hardware , but when I type

Code: Select all

linux text
and I want install it with Text mode ,system reboot , after search Google , I understand CentOS 5.5 does not support i586 Hardware

So I download CentOS 4.6 and reboot system with it , but when I want install CentOS with text mode , it reboot again , So in installation page , I press

Code: Select all

F4
and choose another option for install , for example

Code: Select all

i586 text
, but system reboot again and I can not install CentOS
I check other Option . but system reboot and I can not install it .
this is my dmesg in OpenBSD

Code: Select all

OpenBSD 4.6 (GENERIC) #58: Thu Jul  9 21:24:42 MDT 2009
deraadt@i386.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium/MMX ("GenuineIntel" 586-class) 234 MHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,MCE,CX8,MMX
real mem  = 133787648 (127MB)
avail mem = 120565760 (114MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: AT/286+ BIOS, date 12/09/97, BIOS32 rev. 0 @ 0xfb6e0
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2 (slowidle)
apm0: AC on, battery charge unknown
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xf0000/0xbba8
pcibios0: PCI BIOS has 6 Interrupt Routing table entries
pcibios0: PCI Exclusive IRQs: 9 10 11
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:07:0 ("Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #0 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x8000 cpu0 at mainbus0: (uniprocessor)
cpu0: F00F bug workaround installed pci0 at mainbus0
bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82439TX System" rev 0x01
piixpcib0 at pci0 dev 7 function 0 "Intel 82371AB PIIX4 ISA" rev 0x01
pciide0 at pci0 dev 7 function 1 "Intel 82371AB IDE" rev 0x01: DMA,
channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 1: <QUANTUM FIREBALLlct20 30>
wd0: 8-sector PIO, LBA, 28629MB, 58633344 sectors wd0(pciide0:0:1): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0 scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <ASUS, CD-S400/A, 1.9K> ATAPI 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
uhci0 at pci0 dev 7 function 2 "Intel 82371AB USB" rev 0x01: irq 11
piixpm0 at pci0 dev 7 function 3 "Intel 82371AB Power" rev 0x01: SMI
iic0 at piixpm0 spdmem0 at iic0
addr 0x50: 128MB SDRAM non-parity PC133CL3 ne3 at pci0
dev 8 function 0 "Compex Compexe" rev 0x0a: irq 10, address 00:80:48:c3:d5:74
vga1 at pci0 dev 9 function 0 "S3 ViRGE DX/GX" rev 0x01
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
ne4 at pci0 dev 10 function 0 "Compex Compexe" rev 0x0a: irq 9, address 00:80:48:ca:1c:2c
isa0 at piixpcib0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pmsi0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pmsi0 mux 0 sb0 at isa0 port 0x220/24 irq 5
drq 1: dsp v4.12
midi0 at sb0: <SB MIDI UART>
audio0 at sb0
opl0 at sb0: model OPL3
midi1 at opl0: <SB Yamaha OPL3>
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi2 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0 lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16:
reported by CPUID; using exception 16 fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
usb0 at uhci0: USB revision 1.0
uhub0 at usb0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
biomask e945
netmask ef45
ttymask ffdf
softraid0 at root root on wd0a
swap on wd0b
dump on wd0b
$

I want run only apache and snort on this hardware
How I can solve this problem ?

[Moderator edited to insert the missing newline characters.]

User avatar
toracat
Forum Moderator
Posts: 7145
Joined: 2006/09/03 16:37:24
Location: California, US
Contact:

old pentium 233 with 127MB RAM run OpenBSD but can not run C

Postby toracat » 2010/06/07 03:07:46

You can get the i586 version of CentOS 4 from http://i586.centos.org/centos/4/isos/i386/ . More details are here:

http://centosnow.blogspot.com/2009/09/i ... os-48.html


Return to “CentOS 4 - Hardware Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests