[ressurected] Cacti question - refresh Devices page

Issues related to applications and software problems
lightman47
Posts: 723
Joined: 2014/05/21 20:16:00
Location: Central New York, USA

[ressurected] Cacti question - refresh Devices page

Post by lightman47 » 2018/05/28 16:39:03

Is there a way to have the Cacti Management/Devices screen refresh at {selected} intervals?

I've been poking around off & on for months but don't understand enough about it I suppose.

I realize it's 'just a web page', and perhaps that's the problem. That being the case, is there a way to trigger a SINGLE page to auto-refresh every so often (say 3 minutes) in either Firefox or Chrome? Cacti is used intermittently/ not dedicated. But for the duration it is running I'd like auto refresh, though I won't be heart-broken if it's not possible.

Thank you.
Last edited by lightman47 on 2018/06/13 17:39:49, edited 2 times in total.
"The more I learn, the behinder I get"

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 23652
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Cacti question - refresh Devices page

Post by TrevorH » 2018/05/28 16:58:16

As far as I know, it already does. If it's not then go to (old version) Settings in the top right hand corner and about a dozen entries down should be "Page Refresh" or (New versions) Logged in as User and there should be an "Edit profile" and it's in there instead.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

lightman47
Posts: 723
Joined: 2014/05/21 20:16:00
Location: Central New York, USA

Re: Cacti question - refresh Devices page

Post by lightman47 » 2018/05/29 11:39:01

Hmmm - not seeing it.

cacti.noarch 1.1.37-1.el7 @epel
"The more I learn, the behinder I get"

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 23652
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Cacti question - refresh Devices page

Post by TrevorH » 2018/05/29 11:54:13

Login, look up top right, see where it says "Logged in as $user", hover over that and select "Edit Profile". In the section titled "User Settings/General Settings" it's the 2nd one from the bottom - Page Refresh.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

lightman47
Posts: 723
Joined: 2014/05/21 20:16:00
Location: Central New York, USA

Re: Cacti question - refresh Devices page

Post by lightman47 » 2018/05/29 14:01:47

When I hover, only options are change password and logout
"The more I learn, the behinder I get"

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 23652
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Cacti question - refresh Devices page

Post by TrevorH » 2018/05/29 14:13:35

This is what I see on cacti-1.1.37-1.el7.noarch
cacti.png
cacti.png (10.79 KiB) Viewed 291 times
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

lightman47
Posts: 723
Joined: 2014/05/21 20:16:00
Location: Central New York, USA

Re: Cacti question - refresh Devices page

Post by lightman47 » 2018/05/29 15:18:49

I'm not logged in as Admin (or root) - perhaps that's why I don't get that option. I also don't have those red/blue colored tabs over the logged in user.I'll play around again later. I had a snapshot showing only the two choices I get but was unable to paste it.

OH - I am also not on the machine that contains Cacti. I use the browser on my laptop to log in, administer. Sorry; I didn't think to mention that. The server with Cacti is tucked away in the corner of a spare room upstairs.
"The more I learn, the behinder I get"

lightman47
Posts: 723
Joined: 2014/05/21 20:16:00
Location: Central New York, USA

Re: Cacti question - refresh Devices page

Post by lightman47 » 2018/05/29 15:58:25

OK - had to set admin password, then log-in as admin, edit my User profile for my normal user and "allow" him to edit his profile.

I still don't have those tabs, but I doubt I'd use them anyway.

Thank you
jje
"The more I learn, the behinder I get"

lightman47
Posts: 723
Joined: 2014/05/21 20:16:00
Location: Central New York, USA

Re: [ressurected] Cacti question - refresh Devices page

Post by lightman47 » 2018/06/14 10:26:21

{started edit and got distracted}

So, I was unclear - I suspect that cacti is updating it's data properly - on the server upon which it runs. My actual problem is that I access it from my laptop downstairs (and other machines). It is the Web page on my laptop that is used to access cacti that I would like to auto refresh.

Is this even possible? It's not super necessary, but would be nice if it did.

Thanks
"The more I learn, the behinder I get"

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 23652
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: [ressurected] Cacti question - refresh Devices page

Post by TrevorH » 2018/06/14 10:39:25

That "Page Refresh" setting is exactly that. How often cacti collects the data is determined via a combination of the interval you specify in the crontab entry that runs your poller script and the value under Console -> Settings -> Poller -> Poller Interval. That setting must be the same in both places.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

Post Reply