grub2-mkconfig not working as intended?

General support questions
Post Reply
JustSomeGeek
Posts: 20
Joined: 2012/06/01 10:05:17

grub2-mkconfig not working as intended?

Post by JustSomeGeek » 2018/06/14 12:23:21

Hi folks.

Running 4.17.1-1.el7.elrepo.x86_64 as default.

I can add: intel_iommu=on iommu=pt by editing the options at boot time, and it's fine.

I can edit /etc/default/grub and that's also fine.

I run "grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg" which resolves without error, and processes the kernels and OS's present

cat /proc/cmdline after a reboot shows that the options added to /etc/default/grub have NOT been run. Editing the options at boot grub menu also shows that they are not present.

What am I missing?

(This system supports the options as I was running Antergos/Arch for a while, and used GPU Passthrough etc.)

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 23213
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: grub2-mkconfig not working as intended?

Post by TrevorH » 2018/06/14 12:28:56

If you're on a UEFI system then /boot/grub2/grub.cfg is the wrong path for the file. You need a similarly named file under /boot/efi instead.
CentOS 5 died in March 2017 - migrate NOW!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

JustSomeGeek
Posts: 20
Joined: 2012/06/01 10:05:17

Re: grub2-mkconfig not working as intended?

Post by JustSomeGeek » 2018/06/14 12:42:14

TrevorH wrote:
2018/06/14 12:28:56
If you're on a UEFI system then /boot/grub2/grub.cfg is the wrong path for the file. You need a similarly named file under /boot/efi instead.

Brilliant!

Thanks Trevor. I knew it would be something blindingly obvious lol. :-)

Post Reply