Centos 7 installation on Dell PE R410

General support questions
itzdaniel483
Posts: 21
Joined: 2019/03/15 09:43:24

Centos 7 installation on Dell PE R410

Post by itzdaniel483 » 2019/05/17 09:56:07

Hello all,


I recently discovered I had not installed Centos on RAID properly so I wiped all raid configurations and drives, created a new RAID 1 array. But when I try to boot from USB to reinstall Centos I get the error: "failed to set moklistrt invalid parameter-something has gone seriously wrong".


Any help is greatly appreciated

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 27162
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Centos 7 installation on Dell PE R410

Post by TrevorH » 2019/05/17 10:42:10

CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
CentOS 5 has been EOL for nearly 3 years and should no longer be used for anything!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

itzdaniel483
Posts: 21
Joined: 2019/03/15 09:43:24

Re: Centos 7 installation on Dell PE R410

Post by itzdaniel483 » 2019/05/17 13:15:16

Hello,

Unfortunetely not, I can't even get to that stage, the second I tell the server to boot from USB it comes up

itzdaniel483
Posts: 21
Joined: 2019/03/15 09:43:24

Re: Centos 7 installation on Dell PE R410

Post by itzdaniel483 » 2019/05/17 13:17:23

I'll try a fix I found online with an old Centos. It it involves downloading a old ISO and using that.
https://buildlogs.centos.org/rolling/7/isos/x86_64/

itzdaniel483
Posts: 21
Joined: 2019/03/15 09:43:24

Re: Centos 7 installation on Dell PE R410

Post by itzdaniel483 » 2019/05/17 22:00:33

I downloaded a old centos version and it worked, but once I log into everthing I get a bunch of "bad sector" errors.

I can only think of it being because of the two raid 1 configs. The RAID controller in the server is RAID 1, then the OS is RAID 1. SHould I set the drives up as no raid then install centos as raid 1 or set the raid controller drives to raid 1 and install centos without any configuration?

tunk
Posts: 626
Joined: 2017/02/22 15:08:17

Re: Centos 7 installation on Dell PE R410

Post by tunk » 2019/05/18 11:16:37

Hardware raid, software raid, or "fake" raid?
If the two latter, then the errors suggests bad drive(s).
Run this to check your drives: smartctl -a /dev/sdX (X=a,b,etc)

itzdaniel483
Posts: 21
Joined: 2019/03/15 09:43:24

Re: Centos 7 installation on Dell PE R410

Post by itzdaniel483 » 2019/05/18 11:18:38

Thanks for the reply,

I can't run any command the console is just flooded with errors. Should I just put the hard drives in RAID 1 and install centos without configuration to the storage?

tunk
Posts: 626
Joined: 2017/02/22 15:08:17

Re: Centos 7 installation on Dell PE R410

Post by tunk » 2019/05/18 11:28:36

Boot from live media, I think Gparted Live comes with smartctl.
What's your hardware, motherboard and raid card?

User avatar
TrevorH
Forum Moderator
Posts: 27162
Joined: 2009/09/24 10:40:56
Location: Brighton, UK

Re: Centos 7 installation on Dell PE R410

Post by TrevorH » 2019/05/18 11:38:52

That sounds like hardware errors.
CentOS 6 will die in November 2020 - migrate sooner rather than later!
CentOS 5 has been EOL for nearly 3 years and should no longer be used for anything!
Full time Geek, part time moderator. Use the FAQ Luke

itzdaniel483
Posts: 21
Joined: 2019/03/15 09:43:24

Re: Centos 7 installation on Dell PE R410

Post by itzdaniel483 » 2019/05/19 14:08:14

I put the hard drives on RAID 1 and proceeded with the installation. But on the installer it says the space on the drives needs to reclaimed. So I reclaim the drive space and install centos etc. Then when the machine reboots the server shows the RAID has failed. Is it because I deleted the RAID config?

Post Reply

Return to “CentOS 7 - General Support”