Wireless network doesn't work when updated to 6.3 (Intel Pro Wireless 2200 bg)

Issues related to configuring your network

Wireless network doesn't work when updated to 6.3 (Intel Pro Wireless 2200 bg)

Postby xitrum81 » 2012/08/02 02:06:05

HI all,
I had this problem before when installing centos 5.8 but i fixed it after hours searched online. However, when i update centos to 6.3, the wireless does not work. I followed the instruction http://wiki.centos.org/HowTos/Laptops/Wireless#head-bc7ae172923deff628cb8dd56098f3c07ad4c8ff but it can not reload ipw2200. i also tried for ipw2100, and the results are

# lspci -nn | grep Network
06:04.0 Network controller [0280]: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection [8086:4220] (rev 05)

# iwlist scan
lo Interface doesn't support scanning.
eth0 Interface doesn't support scanning.

# iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.

# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM/GMS/910GML Express Processor to DRAM Controller (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM Express PCI Express Root Port (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition Audio Controller (rev 03)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 03)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #2 (rev 03)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #3 (rev 03)
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #4 (rev 03)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB2 EHCI Controller (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev d3)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FBM (ICH6M) LPC Interface Bridge (rev 03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) IDE Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) SMBus Controller (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation NV44 [GeForce Go 6400] (rev a1)
06:03.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI7420 CardBus Controller
06:03.2 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments PCI7x20 1394a-2000 OHCI Two-Port PHY/Link-Layer Controller
06:03.3 Mass storage controller: Texas Instruments PCI7420/7620 Combo CardBus, 1394a-2000 OHCI and SD/MS-Pro Controller
06:04.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection (rev 05)
06:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82562ET/EZ/GT/GZ - PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller Mobile (rev 03)

#lsmod | grep ipw
ipw2100 65143 0
libipw 25484 1 ipw2100
lib80211 4162 1 libipw
cfg80211 158671 2 ipw2100,libipw

modprobe -r ipw2200; modprobe ipw2200
FATAL: Module ipw2200 not found.
FATAL: Module ipw2200 not found.

#uname -r
2.6.32-279.el6.i686

# ifup eth1
Device eth1 does not seem to be present, delaying initialization.

please help me with this problem. Thank you so much
xitrum81
 
Posts: 2
Joined: 2012/08/02 01:40:45

Re: Wireless network doesn's work when updated to 6.3 (Intel Pro Wireless 2200 bg)

Postby dejanst » 2012/08/02 07:29:54

dejanst
 
Posts: 110
Joined: 2011/09/20 14:13:13

Re: Wireless network doesn's work when updated to 6.3 (Intel Pro Wireless 2200 bg)

Postby xitrum81 » 2012/08/03 04:31:11

Thank you so much for reply. But there was no solution for problem in that thread you mention which i assume it is same as my problem.

This is the last comment on that thread

Unfortunately BZ#839311 is one of those annoying private bugs that normal mortals are not allowed to access.

Any idea or solution? I am amateur on centos as well as on linux, so please help me solve this problem. Thank you guys lots
xitrum81
 
Posts: 2
Joined: 2012/08/02 01:40:45

Re: Wireless network doesn's work when updated to 6.3 (Intel Pro Wireless 2200 bg)

Postby Fil9 » 2012/08/03 09:17:10

Hi,

Try to download + install and boot a previous kernel from CentOS 6.2 (package manager, install software).
If it works, you can make it the default booting kernel, while the issue is resolved upstream by Red Hat.

Cheers,

Fil9
Fil9
 
Posts: 1
Joined: 2012/08/03 09:14:10

Re: Wireless network doesn's work when updated to 6.3 (Intel Pro Wireless 2200 bg)

Postby dunbrokin » 2012/08/04 05:09:42

I have he same problem, cannot access the wireless. It has always worked perfectly for me in all versions of Ubuntu from 8.04 to 12.04. I cannot go back to 6.2 as that has been removed....so I guess we are all stuck until somebody gets arount to fixing it...or else back to Ubuntu.
dunbrokin
 
Posts: 1
Joined: 2012/08/04 05:05:28

Wireless network doesn't work when updated to 6.3 (Intel Pro

Postby gerald_clark » 2012/08/06 14:09:43

The elrepo ml kernels include the driver.
It may have other incompatibilites, so test carefully.

In my case I lose the ability to read my CPU tmp.
gerald_clark
 
Posts: 7166
Joined: 2005/08/05 15:19:54
Location: Northern Illinois, USA


Return to CentOS 6 - Networking Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests